Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Virgil Popescu, despre criza energetică: „Legea s-a aplicat, dar problema este că furnizorii nu au aplicat-o”. Ce spune despre noile plafonări

5
18 Jan 2022 14:38:41
Autor: Andreea Ghiorghe
FOTO: Inquam Photos/ George Calin
FOTO: Inquam Photos/ George Calin

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat că ordonanţa de urgenţă care introduce noile plafoane pentru energie şi gaz va fi aprobată săptămâna viitoare. Ministrul a precizat, în contextul creşterii preţurilor, că legea în vigoare a fost aplicată de autorităţi, însă nu şi de furnizori.

„OUG va fi aprobată săptămâna viitoare, aceasta cu modificările”, a transmis ministrul, marţi, la plecarea de la sediul PNL. 

Întrebat de ce a fost nevoie de modificarea plafoanelor în contetxul în care a fost deja dată o lege, în toamna anului trecut, pentru plafonarea preţurilor la energie, Virgil Popescu a transmis: „Am spus că în ianuarie vom face această evaluare şi vedem cum se încadrează consumul în această iarnă. Datele statistice pot să difere de la iarnă la iarnă. Acum am făcut această ajustare”.

Ministrul Energiei a precizat, de altfel, că legea în vigoare nu a fost aplicată de furnizori. 

„Nu. În toamnă s-a votat şi s-a modificat OUG care nu prevedea nici plafoane, nu prevedea nici multe plaje de consum, nu prevedea nici instituţii, a fost modificată complet. Legea s-a aplicat, dar problema este că furnizorii nu au aplicat legea”, a mai declarat ministrul, întrebat dacă putem spune că in toamnă a fost votată o lege greşită.  

Nu în ultimul rând, întrebat dacă s-a dovedit ineficientă măsura de plafonare pe care autorităţile au stabilit-o în toamnă, ministrul a precizat:  „Măsura plafonarii, aşa cum a fost facută şi aşa cum este făcuta acum, face intervenţie în piaţă şi este benefică pentru români. Dacă considerăm că mai trebuie modificat ca să fie şi mai  benefică pentru români, o vom face. Vom merge mai departe, vom face o evaluare si vedem ce măsuri vom lua după 1 aprilie”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Adrian Foanɡă
18.01.2022, 15:01:37

Pai daca tocmai cei care trebuiau s-o aplice n-au aplicat-o, cum s-a aplicat? Zici e banc, nu alta.

-30 (30 voturi)
Ilie de la sculărie™
18.01.2022, 15:54:31

Altii sunt de vina, normal.

+8 (8 voturi)
imacandi
18.01.2022, 16:05:38

bai ministre,legea a intrat in vigoare doar ca escrocii astia sustinuti politici,au refuzat sa o aplice.sa vedem amenda de 4% din cifra de afaceri.asa ca va e frica sa aplicati o asemenea amenda unor multinationale?

Un cititor
18.01.2022, 19:54:53

https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/eon-numarul-restantierilor-energie-crescut-30-amenzile-fost-date-greseli-razlete-1_61e6b6be5163ec4271ddbaf0/index.html Rusine !!! Cine-s hotii de energie?! Cine-i fura pe romani?! O spune furnizorul. "Iubitii si cinstitii" nostri guvernanti, trebuie sa-si readune cei 10% de la pensii, si 30%date specialilor.

om bun
19.01.2022, 08:14:20

Furnizori sunt de vina ok , dar producători si importatori sunt străini de creșterea prețului sau ei sunt statul si sunt curați ca lacrima , nu va este rusine , romani platesc energia electrică mai scump decat platesc greci care nu au unități de producție importa si gaze si energie cum explicați acest lucru mai mult de atata salariu minim este undeva in jur de 600 de euro net , ati liberalizat pretul pentru mai multi bani la buget iar efectul este sărăcirea populației hoților , spuneti cine sunt firmele care nu au respectat legea si cine sunt in spatele acestor firme ca tare imi este teama ca sunt colegii dumneavoastra din politica .

Modifică Setările