Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Virgil Popescu: Exclus tăierea salariilor, exclus îngheţarea salariilor; îngheţarea salariilor poate fi la demnitari

3
23 Nov 2020 22:03:36
Autor: News.ro
Virgil Popescu a adăugat că salariile demnitarilor au fost îngheţate FOTO Eduard Enea (arhiva)
Virgil Popescu a adăugat că salariile demnitarilor au fost îngheţate FOTO Eduard Enea (arhiva)

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că exclude tăierea sau îngheţarea salariilor bugetarilor, dar că se poate lua în calcul îngheţarea salariilor demnitarilor, lucru care a fost făcut şi în 2020.

”Este o temă falsă. Infirm categoric acest scenariu, infirm categoric creşterea taxelor. Am spus foarte clar în programul de  guvernare, taxele nu vor creşte, nu vom tăia salariile bugetarilor. Ba mai mult,  din ce spun datele statistice, venitul mediu salarial a crescut cu 7,5% faţă de venitul mediu salarial al anului trecut. Adică vorbim în această perioadă de pandemie de o creştere a veniturilor salariaţilor. Deci nu vorbim de o tăiere sau o îngheţare. Este exclus”, a declarat Virgil Popescu la Realitatea Plus, luni seara, fiind întrebat dacă salariile bugetarilor vor avea de suferit. 

Virgil Popescu a adăugat că salariile demnitarilor au fost îngheţate. 

”Noi putem vorbi, cum am vorbit la începutul anului, prin acea Ordonanţă 1 din câte îmi aduc aminte, prin care am îngheţat salariile demnitarilor care mi se par mari. Sau ale parlamentarilor. Şi eu sunt parlamentar şi pot să vă zic că una este  să te duci în  Parlament, să activezi în comisii, alta e să fi parlamentar aşa virtual şi să treci legi aşa fără număr la final de mandat cum se întâmplă acuma, cum face majoritatea toxică PSD din Parlament. dar să vorbim de îngheţarea salariilor bugetarilor, este exclus (...) Exclus tăierea salariilor, exclus îngheţarea salariilor, îngheţarea salariilor poate fi la demnitari. Cu 1 ianuarie 2020 noi am îngheţat salariile demnitarilor. Prin demnitari însemnând parlamentari, miniştri, preşedinţi de consilii judeţene, ce înseamnă demnitari pe legea salarizării. Acum, dacă PSD răstălmăceşte este cu totul altceva”, a declarat Popescu. 

Economistul şef al Băncii Naţionale a României, Valentin Lazea, afirmă că statul trebuie ca, începând de anul viitor, să reducă deficitul bugetar, care ar rămâne deosebit de ridicat în comparaţie cu regiunea, şi că este nevoie de măsuri atât pe partea de venituri, cât şi pe cea de cheltuieli. “Nu e deloc normal ca salariul mediu din sectorul bugetar să fie mai mare decât în sectorul privat”, consideră Lazea, posibile soluţii pentru reducerea cheltuielilor fiind ca programul de lucru al bugetarilor să fie redus cu o cincime, cu reducerea corespunzătoare a salariilor, iar angajările să fie cvasi-îngheţate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Mircea Lupan
23.11.2020, 22:27:32

"Ori sa se revizuiasca, dar sa nu se schimbe nimic; ori sa nu se revizuiasca, dar atunci sa se schimbe pe ici pe colo". "Bravos natiune! Halal sa-ti fie!"

+1 (1 vot)
M Costi
24.11.2020, 05:49:16

"Exclude" ministrul penelist multe chestii , insa la fel a exclus si neaplicarea legii pensiilor ori cresterea economica ....negativa din 2020 , a doua ca marime din UE ! Insa , s-au realizat. Sigur , urmeaza alegerile din 6 decembrie si penelistii promit ...marea cu sarea , dar realitatea economica e alta si dezastrul e aproape . Doar cu lozinci si texte propagandistice nu creste Economia !

-8 (8 voturi)
Lica Mosu
24.11.2020, 08:54:40

@ penele... Afirmații valabile doar.... până la alegeri ! Veti vedea - și cei care vor vota penele și cei care vor vota ... contra - și vom simți pe pielea noastră !! Dacă ! Dacă nu le vor zbura și ... fulgii la alegeri ....

Modifică Setările