Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Viteza de navigaţie pe Lacul Snagov, limitată de Ministerul Transporturilor

5
2 Aug 2021 15:23:31
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii intenţionează să revizuiască regulile de navigaţie pe lacul Snagov, analiza pe acest subiect urmând să debuteze în perioada următoare, se menţionează într-un comunicat remis luni de instituţie.

Procesul de revizuire a regulilor de navigaţie pe anumite lacuri a început deja, după cum o demonstrează modificarea regulilor de navigaţie pe lacurile Tarniţa şi Fântânele, se precizează în comunicat.
 
Reacţia Ministerului Transporturilor a survenit în contextul în care preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a făcut duminică referire la situaţia de pe lacul Snagov.
 
"Mulţumesc ministrului de Interne Bode, pentru că prin Poliţia Transport Naval a reuşit înaintea plecării spre Tokyo să ne asigure linişte pe lac. Pentru că am văzut ce se întâmplă la Orşova, pe Dunăre şi la Snagov. Deci nu este tocmai o fericire să te poţi antrena, pentru că noi am avut în aceeaşi măsură multe antrenamente ratate. Îi mulţumesc şi ministrului (Transporturilor, n.r.) Drulă, care nu mi-a răspuns nici la mesaj, nici la telefon, dar asta nu înseamnă că el a scăpat. Pentru că e clar legislaţia este învechită şi trebuie modificată. Trebuie să convieţuim cu toţii pe acest lac, dar trebuie să respectăm regula bunului simţ şi legislaţia. Legislaţia care va fi, pentru că cea de acum sigur nu este respectată", a precizat preşedintele Federaţiei Române de Canotaj.
 
În comunicatul remis luni, Ministerul Transporturilor susţine că Autoritatea Navală Română a impus pe lacul Snagov măsurile solicitate de Federaţia Română de Canotaj.
 
"În data de 25.06.2021, Federaţia Română de Canotaj a trimis Autorităţii Navale Române (ANR) o adresă prin care solicită limitarea vitezei de deplasare a ambarcaţiunilor de agrement pe lacul Snagov, la limita producerii de valuri, până în data de 15 iulie. În data de 28.06.2021, adresa este înregistrată la ANR, iar în data de 30.06.2021 este emis un aviz către navigatori.
 
Avizul conţine limitarea de viteză solicitată de Federaţie, interdicţia de traversare a culoarelor de antrenament şi obligaţia de respectare a indicaţiilor de la ambarcaţiunile care însoţesc sportivii. Tot pe data de 30.06.2021, ANR trimite Federaţiei Române de Canotaj un răspuns la adresa iniţială, prin care informează că cerinţele au fost rezolvate şi măsurile dorite, impuse. MTI doreşte să felicite echipa României de canotaj pentru rezultatele excelente obţinute la Jocurile Olimpice", se menţionează în comunicatul citat.
 
Lotul de canotaj al României a revenit duminică în ţară cu trei medalii olimpice, una de aur şi două de argint, obţinând astfel locul 4 în clasamentul pe naţiuni la canotaj, după Noua Zeelandă (3 aur, 2 argint), Australia (2 aur, 2 bronz) şi Olanda (1 aur, 2 argint, 2 bronz).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Infractorul Burci
2.08.2021, 15:36:00

Drulăule, bombardierule, vezi că se poate!

-19 (19 voturi)
Ionel Marcu
2.08.2021, 17:33:51

Problemele astea cu Snagovul au început acum jumătate de an, de când e Drulă ministru sau existau și pe vremea lui Dragnea și a lui Ponta?! Lipă era pesedistă și atunci, pe ăia de ce nu i-a criticat? Ipocrita!

-14 (18 voturi)
Tomescu Tom
2.08.2021, 16:32:28

Deci ... Autoritatea Navală din România, Ministerul Transporturilor și Poliția Transport Naval .. .. ................. sunt instituțiile ce reglementează navigația pe toate lacurile și bălțile românești ... ????????????? . Wooow ...

-16 (16 voturi)
POLITICALLY INCORRECT
2.08.2021, 17:15:27

Pe lacul Snagov ar trebui permise NUMAI ambacațiunile fara motor...dar nimeni nu are...testicule..

-16 (18 voturi)
Vasile Porojan
2.08.2021, 18:27:19

Sunt perfect de acord că sunt prea mulți imbecili cu motoare mult prea puternice pentru ce poate mintea lor să conducă, școală de niciun fel, totul pe șpagă etc.! prea multe panarame inclusiv din grupările infracționale cu skijeturi de peste 300 CP, dat și figurile din capul Dnei Lipă (performanța enormă, minte...mai puțină...) cam prea multe mai ales când o arde politic pesedist... Există culoare de navigație și se pot introduce diverse restricții...dar trebuie și o poliție care nu ia șpagă...

+12 (12 voturi)
Modifică Setările