Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Vlad Voiculescu: Au votat pensii speciale şi majorări de pensii. Ne amanetează viitorul

3
26 Jun 2019 18:21:23
Autor: Afrodita Cicovschi

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii şi-a exprimat frustrarea privind modul în care gestionează aleşii fondurile publice, majorând pensiile şi creând o nouă categorie de pensii speciale.

„Cum observă Ionut Stanimir, în partea noastră de Europa, s-a intors cu putere bumerangul populismului si i-a lovit fix unde îi doare. Austria, Cehia, România, Turcia...toate işi alungă liderii autoritari. Sau îi pun bine, la rece.
 
În condiţiile astea, ce face PSD + Tăriceanu? Păi fac ceea ce au mai făcut şi în 2007-2008: aruncă bani şi promisiuni în stânga şi în dreapta. Atunci au provocat cea mai abruptă prăbuşire economică din Europa.
 
Ieri şi-au votat pensii speciale pentru toţi primarii şi şefii politici locali. Astăzi au votat o lege a pensiilor care prevede creşteri exorbitante chiar înainte de alegeri pentru a lua ochii oamenilor, dublarea cheltuielilor cu pensiile în mai puţin de trei ani de acum încolo... amanetarea viitorului ţării. Pe faţă”, scrie Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Noua lege a pensiilor va avea impact un bugetar de 8,4 miliarde de lei în acest an, după majorarea de la 1 septembrie, în 2020 de 24,8 miliarde de lei, în 2021 de 51 de miliarde de lei, iar în 2022 impactul bugetar va fi de 81 de miliarde de lei. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Un cititor
26.06.2019, 18:50:56

"Vlad Voiculescu: " Cu o asemanare si o diferenta intre cele doua pomene electorale. Pensiile primarilor etc.... intra in vigoare de maine sa nu cunva sa nu le mai dea viitorii guvernanti, si beneficiaza de ele toata gloata de primari din fiecare catun diiiiiiiiiin 90 pana acum ! Pensiile prostilor se intind pe trei ani, le vor taia urmatorii ca doar nu or aduce bani de-acasa !

+1 (1 vot)
Constantine Constantine
26.06.2019, 21:52:12

Pai daca se taie pensiile speciale vor fi bani pentru pensiile normale.

-1 (1 vot)
Un cititor
26.06.2019, 22:09:50

Sa vad ca le taie. Este cale lunga pana vom vedea aceasta minune (sa se taie specialele). Si ma indoiesc ca o voi vedea. In mod normal ar trebui sa se faca o exceptie pt militari/armata si atat: nu politie, nu aviatori, nu nesimtitii de primari putrezi de bogati, nimic altceva decat armata. Deoacamdata ei sunt la capitolul sa mareasca plaja de speciali -asistati de noi. Justificarea sinistrului ministru al muncii din Botsani, explica ca primarii in trecut au avut salarii mici, si deci e nevoie de o speciala pt aceia. Dar astazi primarii au supersalarii cu mult peste o suta de milioane de lei vechi, si aceia vor avea pe viata pe langa supersalarii si o speciale . Eu cred ca la viitoarele alegeri, ca sa ma pot racori de aceasta frustrare, ca tin pe spatele meu cohoarta de primari ticalosi, voi da un vot nul, deoarece vreau sa-i tai cu sete atat pe PSD-isti, cat si pe PNL-isti ! Sa scriu pe vot SPECIALII se taie cu greata !

+1 (1 vot)