Preşcolar

articolul anterior articolul urmator

Calendarul pentru înscrierea în clasa pregătitoare a fost publicat de Ministerul Educaţiei. Ce trebuie să facă părinţii

0
14 Feb 2018 11:43:56
Autor: Florinela Iosip
Calendarul pentru înscrierea în clasa pregătitoare a fost publicat de Ministerul Educaţiei. Ce trebuie să facă părinţii. FOTO: Eduard Enea
Calendarul pentru înscrierea în clasa pregătitoare a fost publicat de Ministerul Educaţiei. Ce trebuie să facă părinţii. FOTO: Eduard Enea

Părinţii care au copii de vârste eligibile pentru clasa pregătitoare îi pot înscrie în anul şcolar 2018-2019, începând din data de 5 martie, depunând cererile de înscriere fie la şcolile alese, fie online, se arată în metodologia publicată de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Metodologia prevede la clasa pregătitoare sunt obligatoriu înscrişi copiii care împlinesc 6 ani până pe 31 august 2018, inclusiv, în timp ce copiii care împlinesc 6 ani între 1 septembrie şi 31 decembrie 2018 pot fi înscrişi în clasa pregătitoare cu condiţia dea un test de evaluare psihosomatică.

Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare

26 februarie 2018 - Afişarea, la sediul unităţîi de învăţământ şi al inspectoratului şcolar şi pe site-ul acestora, a programului de completare a cererilor tip de înscriere în învăţământul primar.
 
5 martie – 23 martie 2018 - Completarea de către părinţi, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, a cererilor-tip de înscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, zilnic, în intervalul orar 8,00-18,00 (luni-vineri). Depunerea şi validarea cererilor-tip de înscriere de către părinţîi care solicită înscrierea copiilor la şcoală specială.
 
27 martie 2018 - Procesarea, de către comisia naţională de înscriere a copiilor în învăţământul primar (Comisia naţională), a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicaţiei informatice şi repartizarea la şcoală de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere
 
28 - 29 martie 2018 - Procesarea, la nivelul unităţilor de învăţământ, pe baza informaţiilor din cererile-tip de înscriere şi din documentele depuse de părinţi, a cererilor părinţilor care solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoală de circumscripţie, pe locurile rămase libere. Admiterea sau respingerea cererilor acestora, la nivelul comisiei de înscriere din unităţile de învăţământ, prin aplicarea criteriilor generale şi specifice de departajare şi validarea de către consiliul de administraţie al unităţîi de învăţământ a listei candidaţilor admişi în această faza. Marcarea, în aplicaţia informatică, a cererilor – tip de înscriere pentru candidaţîi admişi în această faza. 
 
29 martie 2018 - Procesarea de către Comisia naţională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicaţiei informatice şi repartizarea la şcoală de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoală de circumscripţie, dar nu au fost admişi din lipsa de locuri şi care au exprimat în această faza opţiunea pentru înscrierea în şcoală de circumscripţie
 
30 martie 2018 - Afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar şi al unităţilor de învăţământ a candidaţilor înmatriculaţi, a numărului de locuri rămase libere şi a listei copiilor neinscrisi după prima etapă
 
A doua etapă de înscrieri
 
11 aprilie 2018 - Comunicarea, prin afişare la unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborată de inspectoratul şcolar. Informarea Ministerului Educaţiei Naţionale de către comisia judeţeană/a municipiului Bucureşti, cu privire la procedura specifică de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, în etapă a două.
 
12 aprilie – 18 aprilie 2018 - Depunerea cererii-tip de înscriere la secretariatul unităţîi de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapă a două, de către părinţîi copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapă anterioară sau care nu au participat la prima etapă. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ aflată pe prima poziţie în opţiunile privind înscrierea copiilor. 
 
18 aprilie - 20 aprilie 2018 - Procesarea, la nivelul unităţilor de învăţământ, a cererilor-tip de înscriere depuse de părinţi, aplicând procedura specifică elaborată de inspectoratul şcolar, pe baza criteriilor generale şi a celor specifice de  departajare, în limita locurilor disponibile. Completarea, în aplicaţia informatică, a datelor din cererile – tip de înscriere pentru candidaţîi admişi în această etapă
 
23 aprilie 2018 - Afişarea la fiecare unitate de învăţământ a listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.
 
24 aprilie – 4 mai 2018 - Centralizarea şi soluţionarea de către inspectoratul şcolar a cererilor părinţilor copiilor care nu au fost incainscrisi la vreo unitate de învăţământ. Soluţionarea de către inspectoratul şcolar a oricărei alte situaţîi referitoare la înscrierea în învăţământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educaţional al copilului.
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările