Preşcolar

articolul anterior articolul urmator

Doar 6% din profesori sunt de acord cu testele de COVID la clasă. Sondaj

0
19 Nov 2021 14:28:37
Autor: Daniela Serb
Cei mai mulţi profesori nu vor să se implice în administrarea testelor de COVID la şcoală
Cei mai mulţi profesori nu vor să se implice în administrarea testelor de COVID la şcoală

Fundaţia World Vision România a realizat un sondaj care atară că 94% din profesori nu se simt confortabil să facă teste COVID-19 la clasă.

Mai mult de 93% din profesori spun că nu au primit, până la acest moment, niciun fel de instructaj legat de cum se folosesc testele COVID-19 pe bază de salivă, potrivit aceleiaşi surse. 
Acest lucru în condiţiile în care trei din patru profesori au spus că în şcoala unde lucrează nu există asistent medical şcolar sau medic.
 
În plus, doar puţin peste jumătate dintre profesori spun că au suficient dezinfectant de mâini pentru a desfăşura corect procedura de testare. Astfel, peste 83% din profesori se tem foarte mult sau oarecum că s-ar putea infecta cu COVID-19 dacă realizează testele. Repondenţii în cadrul sondajului realizat de World Vision România sunt în proporţie de 75% din mediul rural.
 
Legat de eficienţa pentru combaterea pandemiei a testării pe bază de salivă a elevilor, doar 28% din profesori consideră că aceasta este foarte efecientă, 44% consideră că este oarecum eficientă şi 28% consideră că nu ajută semnificativ.
 
În proporţie de 74%, profesorii consideră că ar fi mai bine ca părinţii să testeze acasă copiii, în loc să fie testaţi la şcoală.
 
World Vision România atrage însă atenţia că, în mediul rural, acolo unde activează majoritatea profesorilor repondenţi, părinţii trebuie de asemenea instruiţi cu privire la folosirea testelor COVID-19, precum şi despre importanţa vaccinării şi a metodelor de prevenire a răspândirii virusului. 
 
Rata de vaccinare în mediul rural este de doar 22%, conform datelor oficiale. În ceea ce priveşte intenţia de vaccinare, exprimată de părinţi în formularele distribuite în şcoli, 7,5% sunt de acord să se vaccineze, 15% sunt indecişi şi 77,5% nu sunt de acord.
 
World Vision România atrage atenţia că testarea COVID-19 pe bază de saliva în şcoli riscă să devină ineficientă dacă nu va exista o metodologie clară de aplicare a acestor teste şi decizii coerente, transmise într-un limbaj clar profesorilor, părinţilor şi copiilor. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările