Preşcolar

articolul anterior articolul urmator

Incredibil! O grădiniţă nu a primit un aviz pe motiv că nu are nume românesc

19
12 Nov 2017 18:44:29
Autor: Florinela Iosip
O grădiniţă nu a fost avizată pe motiv că nu are nume românesc. FOTO: IPN
O grădiniţă nu a fost avizată pe motiv că nu are nume românesc. FOTO: IPN

O grădiniţă din Bucureşti a primit din partea Comisiei de atribuire de denumiri a Municipiului Bucureşti aviz nefavorabil pentru folosirea numelui „Springfield”, sub care a fost deja autorizată, pe motiv că nu este românesc.

Se propune utilizarea în denumirea unităţii de învăţământ de nume sau sintagme specifice limbii române”, se arată în documentul postat pe Facebook de fondatoarea grădiniţei, Mihaela White.

Aceasta a declarat că grădiniţa este autorizată de anul trecut şi că necesitatea avizării denumirii a apărut în momentul în care a început demersurile pentru a o introduce în reţeaua şcolară. Aşa că în vară a depus o solicitare pentru obţinerea avizului, în care expunea argumentele care au condus la alegerea numelui „Springfield”, scrie republica.ro.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

Hofner Hermann
12.11.2017, 19:01:39

Mucenicu' ala nu e intreg la minte. Daca se invata si engleza la gradinita aia nu e nici o problema. Copiii or sa inteleaga.

-6 (6 voturi)
Truth
12.11.2017, 22:41:04

Vai, vai, parca n-ati trai in Romania de puteti crede ca un nume strain este motivul pt. care nu a primit gradinita aia aviz. Am auzit de zeci de gradinite cu nume strain, de la Big Ben la HappyKids si King George English Academy. Adevaratul motiv pt. care nu a primit gradinita ASTA aviz, a fost ca nu au dat destula spaga cui trebuie. Punct.

+1 (3 voturi)
Adrian Foangă
12.11.2017, 19:06:57

Trebuia sa-i puna nume de genul "sf Parascheva", sau ceva cu lepra de Arsenie Boca...atunci primeau avizul pe loc!

+2 (12 voturi)
Vlad Ţepes1
12.11.2017, 22:18:38

Comentariu considerat abuziv.

Sorin Ionascu
12.11.2017, 21:12:41

Cand a ales numele gradinitei a cerut acordul detinatorilor marcii? Exista o firma de confectii care produce sub acest nume si mai mult ca sigur numele e protejat. Daca a obtinut acordul de folosire, poate sa ridice pretentii; daca nu - ciocul mic si joc de glazne. Cat despre idiotii din comisie - cuvintele sunt insuficiente.

-1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările