Preşcolar

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Educaţiei vrea cabinet de psihopedagogie în fiecare şcoală

1
26 Apr 2021 11:36:24
Autor: News.ro
Ministrul Cîmpeanu vre să înfiinţeze în fiecare şcoală cabinet de psihopedagogie
Ministrul Cîmpeanu vre să înfiinţeze în fiecare şcoală cabinet de psihopedagogie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că doreşte înfiinţarea unui cabinet de psihopedagogie în fiecare unitate de învăţământ, precizând că ar fi nevoie de două, trei mii de astfel de consilieri.

“Intenţionăm să promovăm o OUG prin care să permitem înfiinţarea unui cabinet de psihopedagogie, de orientare, la nivelul fiecărei şcoli. Este nevoie de aceşti consilieri în şcolile de România”, a declarat luni, ministrul Educaţiei.
 
El a precizat că trebuie realizată o colaborare cu universităţile din ţară care au experienţă în acest domeniu. 
 
“Posibilitatea înfiinţării acestor centre de consiliere în fiecare şcoală va fi promovată rapid, problema rămâne a personalului cu competenţe adecvate. Este nevoie de conlucrarea cu universităţile româneşti, sunt zece universităţi care au experienţă şi expertiză în acest domeniu, este nevoie de un număr situat între două mii şi trei mii de consilieri. Aceşti consilieri nu sunt pregătiţi, nu există persoane cu pregătire specifică pentru a ocupa un astfel de post dacă vrem să fie într-adevăr util şi eficient”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Lica Mosu
2.05.2021, 10:09:59

@ ,,Bătătoru dă... câmpii” ! Și-atunci ?! Deci ,,menestrelu~știe că nu e ,,persoane” (!) cu pregătire ,,specifică” (!) da el... vrea !!

Modifică Setările