articolul anterior articolul urmator

10 motive pentru educaţie sexuală în şcoală

100
16 Sep 2014 12:42:36
Adriana Radu
Vârsta medie pentru începerea vieţii sexuale în România e 15 ani şi jumătate (potrivit unui studiu UNICEF)
Vârsta medie pentru începerea vieţii sexuale în România e 15 ani şi jumătate (potrivit unui studiu UNICEF)

100 Comentarii

gogu58
16.09.2014, 12:51:00

Si de la ce varsta vor putea asimila lectiile, din grupa pregatitoare sau ceva mai tarziu ?

-1 (9 voturi)
Adriana Radu
16.09.2014, 13:03:34

Mulțumesc pentru comentariu: un lucru important de reținut este că educația sexuală se face diferențiat pe vârste. În școli în Germania începe de exemplu din clasa a III-a sau a IV-a, iar atunci temele sunt legate de dezvoltarea corpului și de ce îi așteaptă pe copiii de 9-10 peste un an, doi, trei când apar semnele pubertății.

+2 (22 voturi)
Florin Mihai
16.09.2014, 12:52:32

Sustin ideea propusa mai sus. De obicei, media si anturajul ofera "experientele descoperirii actului sexual". Este importanta o minima informare despre riscurile asociate de ordin medical, social si personal (psiho-afectiv) al individului. Cred ca a actiona in cunostinta de cauza este o dovada de responsabilitate. In plus: "informatia e putere". Si fiecare are nevoie de putere...

+1 (13 voturi)
Corneliu Todireanu
16.09.2014, 13:17:22

Pentru o anumita categorie de cititori spun: Organele sexuale pentru om sunt ca Parlamentul pentru Ponta. Fara ele am fi impotenti. Sexul este ca legea pentru politiceni. Ei decid daca, când si cum o fac. Si când o fac, o fac prost. De cele mai multe ori orgasmul este simulat. Si un alt motiv pentru care educatia sexuala este necesara ar fi faptul ca scoala a inceput, manuale nu sunt, profesorii nu sunt motivati iar parintii nu au bani pentru meditatii private, deci tot ce le ramâne copiilor de facut este sexul in toaleta scolii. Macar s-o faca in cunostinta de cauza. S-apoi, de dragul contradictiei, copiii au o lada generoasa de unelte lingvistice care definesc organele sexuale si modul de utilizare.

-4 (10 voturi)
Bandoiu Alina
16.09.2014, 13:21:18

Pentru ca copiii si noi, oamenii, in general, suntem unici si pentru ca copiii se dezvolta din punct de vedere fiziologic si psihic diferit, nu as dori ca informatia despre sexualitate sa se dea de catre stat (scoala) sau de catre cine stie ce ONG-uri, mai ales de catre cele care au facut Sexul vs. Barza - o nenorocire de proiect pentru copiii nostri. Asemenea informatii trebuie oferite de parinti si ati face bine sa instruiti parintii si atunci o sa vedeti cati sunt de acord cu tipul de informatii cu care doriti sa ne indoctrinati copiii. Prefer sa le ofer eu acest tip de informatie copiilor mei si nu scoala. Repet, unii dintre copii nu suporta acest tip de informatii pentru ca nu sunt destul de dezvoltati psihic sa o primeasca, indiferent de la cine ar veni ea. A-i aduce pe toti intr-o clasa si a le vorbi in genul programului "Sexul vs Barza" inseamna sa-i traumatizezi psihic pe unii dintre copii. Ii invit pe parintii care au dubii si inca nu stiu ce inseamna acest program sa-si faca timp si sa-l analizeze cu atentie. E ca si cum statul comunist ii invata pe copii ce spalati de creier de poarinti sunt si ce societate infloritoare-i comunismul. Informatia despre sexualitate de tipul Sexul vs Barza este o spalare pe creier a copiilor si nimic mai mult.

+8 (16 voturi)