12.000 de elevi de liceu, învăţaţi cum să fie antreprenori pe bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceenii pot învăţa ce înseamnă să aibă o firmă şi cum ar trebui să arate angajatul model
Liceenii pot învăţa ce înseamnă să aibă o firmă şi cum ar trebui să arate angajatul model

12 milioane de euro, cofinanţate din fonduri europene, vor fi alocate de stat pentru pregătirea a peste 12.000 de elevi de liceu din toate regiunile ţării în tainele antreprenoriatului, simulând firme în care să fie cuprinşi câte 500 de tineri. Scopul final este de a reduce şomajul în rândul absolvenţilor, potrivit Executivului.

Guvernul României a aprobat miercuri ghidul ,,Firme de exerciţiu pentru elevi”, care se adresează elevilor de liceu, parte din proiectul european „România Start Up”.

Obiectivul este „creşterea gradului de ocupare pentru absolveţii şi viitorii absolvenţi de învăţământ secundar şi terţiar şi pentru ucenici, precum şi creşterea adaptabilităţii acestora la cerinţele primului lor loc de muncă relevant”, se arată într-un comunicat al Executivului.

„Firma simulată/de exerciţiu reprezintă o metodă interactivă de învăţare pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, un concept modern de integrare şi aplicare interdisciplinară a cunoştinţelor, o abordare a procesului de predare-învăţare care asigură condiţii pentru testarea şi aprofundarea practică a competenţelor dobândite de elevi în pregătirea profesională”, explică reprezentanţii Guvernului.

Mentorat pentru liceenii antreprenori

Programul cuprinde sesiuni de mentorat, workshop-uri şi training-uri care ”să ajute tinerii să transforme o simplă idee într-un proiect şi mai departe, într-un model de business”.

Acesta se desfăşoară în mai multe regiuni din ţară (Vest – NV, Centru – NE, Bucureşti – SV, Sud-Muntenia – SE), cu o alocare financiară de 12 milioane de euro/parteneriat regional.

Sumă maximă alocată este de două milioane de euro/proiect, iar un proiect trebuie să conţină minimum 50 de firme de exerciţiu şi să cuprindă 500 de elevi cursanţi.

La nivel naţional, acest program va viza, în total, 12.000 elevi şi 1.200 de firme de exerciţiu la nivel naţional, mai arată documentele Executivului.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite