Şcoală

articolul anterior articolul urmator

65.000 de elevi riscă să rămână cu mediile neîncheiate, de patru ori mai mulţi decât în anii precedenţi. Soluţiile propuse de ministrul Educaţiei

3
11 Jan 2021 17:28:58
Autor: Ionuţ Mureşan
Imagine: Adevărul
Imagine: Adevărul

Nu mai puţin de 65.000 de elevi se află în situaţia de a nu li se încheia mediile la învăţătură, de patru ori mai mulţi dect cei care se aflau, anual, în acestă situaţie, potrivit unor date ale Ministrului Educaţiei şi Cercetării (MEC). De aceea, se ia în calcul inclusiv încheierea mediilor pentru semestrul I după începerea semestrului al II-lea, cu minimum două note.

„Conform datelor transmise de către unităţile şcolare, prin intermediul ISJ-urilor şi ISMB, se estimează că un număr de cca. 65.000 de elevi se află în situaţia de a nu avea media încheiată, imposibilitatea de acces la resursele tehnologice fiind factorul principal, la care se adaugă şi alte motive precum neparticiparea la cursuri, situaţii medicale etc. Trebuie avut în vedere că, în ultimii ani, numărul elevilor care se aflau anual în această situaţie era de aproximativ 15.000”, se arată în documentele Ministerului Educaţiei.
 
Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a organizat, luni, o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali, tema principală fiind identificarea numărului de elevi aflaţi în situaţie de risc cu privire la neîncheierea situaţiei şcolare pentru semestrul I, precum şi măsurile ce se impun în această situaţie.
 
Măsurile necesare identificate de MEC până la acest moment sunt:

  • Desfăşurarea de activităţi remediale pe parcursul semestrului al doilea, cu identificarea surselor de finanţare pentru plata cadrelor didactice.
  • Prelungirea perioadei de încheiere a situaţiilor şcolare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al doilea.
  • Posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Camelia Sorescu
11.01.2021, 17:58:05

Menținerea restricțiilor care privesc școlile, respectiv închiderea lor, este un atentat la dezvoltarea normală a copiilor. România este singura țară care dacă în curând nu deschide școlile le va fi avut închise pe o durată de un an, o măsură nemaivăzută nici măcar în țările de proveniență ale stăpânilor domnului Iohannis care îi dictează ce să facă. Este inadmisibil să privezi copiii de interacțiunea socială pentru un virus a cărui rată de mortalitate este sub 1%. 1% dacă ar fi să credem că toate raportările cifrelor sunt reale. Societatea română are nevoie de copii educați, fericiți și integrați, nu de oameni în devenire care sunt privați de trecerea prin etapele sănătoase de dezvoltare. Nu îmi pot explica de ce nu iese nimeni în stradă. S-a ieșit pentru toate prostiile dar oamenii nu înțeleg necesitatea de a lăsa copiii să meargă la școală, greșeală pentru care nu foarte târziu în viitor vor plăti foarte scump. Atât cei mari cât și cei mici.

-3 (3 voturi)
Sybil
11.01.2021, 19:20:23

nu-i corect sa-ti bati joc de elevii, mai ales cei din mediul rural si sa ii lasi cu mediile neincheiate sau repetenti, doar pentru ca ei nu au acces la internet si nu au putut participa la ore. Sa gaseasca solutii, sa se intalneasca la scoala, in format redus, De ce nu se pot deschide scolile daca institutiile publice sunt deschise? pai functionarii publici merg la servici, stau in acelasi birou mai multi, de ce elevii nu pot merge? macar cei care efectiv nu au posibilitatea de a face cursuri online sa fie primiti la scoala de doua ori pe saptamana.

Eduard
11.01.2021, 19:57:01

Sanatatea este mai importanta ca orice, inclusiv invatamantul. Se pot incheia mediile si cu doua note. Parintii actualilor elevi au avut incheiate mediile cu doua note si sunt cel putin la fel de invatati si de destepti . Se mai poate astepta cateva luni pana la imunizarea populatiei , pentru reluarea cursurilor in siguranta atat pentru elevi cat si pentru cadrele didactice si parinti / bunici. Cei care sustin deschiderea cursurilor ar trebui sa se intrebe daca in aceasta eventualitate nu vor avea vieti pe constiinta. Sau sa intrebe medicii de la ATI desppre mortalitatea si cum se moare prin sufocare de acest virus . Intrebati, informati-va de la specialisti si cred ca o sa va schimbati parerile.

+1 (1 vot)
Modifică Setările