Şcoală

articolul anterior articolul urmator

În ce condiţii pot cere părinţii cursuri online pentru copii în noul an şcolar. Anisie: „ Doar după o evaluare a stării de sănătate a membrilor din familie”

5
1 Sep 2020 22:22:44
Autor: News.ro
Monica Anisie a făcut anunţul în această seară, FOTO gov.ro
Monica Anisie a făcut anunţul în această seară, FOTO gov.ro

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, susţine că părinţii copiilor cu vârstă şcolară pot cere ca fiii sau fiicele lor să participe la cursuri online doar dacă pot face dovada că, fie copilul, fie cineva din familie suferă de boli care ar putea fi agravate de COVID-19.

„Deocamdată, normele prevăzute de ordinul comun permit părinţilor care au în familie persoane cu un a anumit risc la îmbolnăvireb să solicite unităţii de învăţământ continuarea învăţării de acasă. Deci copilul poate să continue cursurile în sistem online după ce părintele face o evaluare a stării de sănătate a membrilor din familie”, a declarat Monica Anisie.

Întrebată dacă părinţii pot opta pentru şcoala online fără a avea o astfel de situaţie în familie, Anisie a precizat că, în acest moment, normele nu prevăd această posibilitate.

„Acum, în conformitate cu normele pe care le-am aprobat, nu are această posibilitate pentru a opta decât, repet, fie dacă este copilul bolnav şi va fi expus riscului la îmbolnăvire sau dacă în familie există o persoană care s-a putea afla sub riscul accentuării îmbolnăvirii”, a adăugat Anisie.

Ministrul a precizat că cei mai mulţi dintre elevi au deja certificate emise de medicul de familie privind faptul că suferă sau nu de boli cronice.

Anisie a precizat că ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei poate fi modificat.

„Acest ordin comun prevede, însă, posibilitatea ca atât Ministerul Sănătăţii, cât şi Ministerul Educaţiei să realizeze instrucţiuni în aşa fel încât să putem elimina toate posibilităţile. Atunci când Ministerul Sănătăţii a elaborat aceste norme nu am putut să prevedem chiar toate aspectele şi atunci este un articol în ordinul comun prin care putem să mai oferim şi alte instrucţiuni” a adăugat ministrul.

Ministul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, marţi, că un elev poate face lecţii exclusiv online dacă are în familie persoane cu comorbidităţi şi nu este obligat să se prezinte la unitatea de învăţământ.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Pop Max
1.09.2020, 22:57:43

Individa asta e complet depășită de complexitatea situației. Și în condiții normale am mari dubii că s-ar fi putut achita onorabil de mandatul de ministru al Educației. Ar trebui să-și dea demisia înainte să distrugă iremediabil viețile unor copii nevinovați.

-1 (3 voturi)
Alexandru Preda
2.09.2020, 02:46:15

Dar ce se întâmplă cu profesorii care au probleme de sănătate sau care au acasă persoane suferind de diabet sau batrani? Din punctul de vedere al lui Anisie, sa crape profii și familiile lor! Nu are rușine, a uitat cum este sa fii profesor în linia întâi!

+1 (1 vot)
Pop Max
2.09.2020, 10:53:03

Ați învățat și voi o vorbă de la propaganda oficială și acum o repetați ca papagalii. Ați văzut vremuri grele doar la televizor dar vă credeți toți mari viteji din „linia întîi”.

-3 (3 voturi)
Lica Mosu
2.09.2020, 08:01:01

@ Preda Mini...stresata atâta pricepe, pricepi ! Dacă voia să moară profesori aplica ,,legea”! Aia cu reducerea nr. de ore /zi , pricepi !

+1 (1 vot)
TARII GARDIANUL
2.09.2020, 08:21:53

Vloggerul SELLY, a spus totul despre aceasta cotzofana mediocra, pusa de Ghiorbannis in fruntea educatiei romanesti. Ce educatie poti avea, de la o mediocra, inculta si....remasterizata?

-6 (8 voturi)
Modifică Setările