Şcoală

articolul anterior articolul urmator

În ce condiţii ar putea să intre la ore profesorii care refuză vaccinarea. Anunţul ministrului Educaţiei

5
26 Jul 2021 01:50:11
Autor: Emanuel Neuman
Sorin Cîmpeanu FOTO Inquam Photos
Sorin Cîmpeanu FOTO Inquam Photos

Profesorii care vor refuza vaccinarea înainte de începerea anului şcolar ar putea fi testaţi periodic înainte să intre la ore, spune ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Personalul din învăţământ este vaccinat în proporţie de 60% în prezent, iar Sorin Cîmpeanu spune că procesul de vaccinare trebuie să continue pentru garantarea siguranţei sanitare în şcoli. 

„Facem cu toţii tot ce putem mai bine şi ce stă în dreptul nostru pentru a promova necesitatea vaccinării, pentru a putea avea garanţia derulării şcolii cu prezenţă fizică, pentru a nu mai înregistra alte pierderi decât cele pe care şcoala le-a suferit deja”, a spus ministrul educaţiei, duminică seara, la Digi24.

Întrebat dacă ia în calcul varianta ca profesorii nevaccinaţi să nu intre la ore, ministrul a spus: „Întotdeauna pledez pentru prezentarea de argumente, cu multă perseverenţă şi cu competenţă asigurată de personalul medical, pentru ca şi aceia dintre colegii noştri care nu au înţeles încă importanţa vaccinării pentru ei înşişi şi pentru întreg sistemul de educaţie să poată înţelege acest lucru. Nu sunt un adept al obligativităţii, dar avem aceste discuţii cu Ministerul Sănătăţii. Vom vedea care sunt măsurile care se impun de comun acord între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii”.

Întrebat dacă profesorii care nu sunt vaccinaţi ar putea fi testaţi înainte de a intra la ore, ministrul a spus că este posibil. „Dacă cei care au competenţă în domeniul sanitar vor prezenta avantaje nete, este posibil să se introducă şi măsuri care privesc testarea personalului din şcoli”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu nu a oferit, însă, detalii despre frecvenţa testării.. „Vom vedea. Nu am nici eu, nici Ministerul Educaţiei competenţe medicale. V-am spus, aceste discuţii se poartă împreună cu Ministerul Sănătăţii, care este îndreptăţit să propună astfel de măsuri. Am iniţiat aceste discuţii împreună cu Ministerul Sănătăţii, nu există încă o decizie”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

O serie de reguli sanitare, între care purtarea măştii, distanţarea fizică, aerisirea încăperilor, vor rămâne obligatorii în interiorul şcolilor. Nu şi despărţitoarele de plexiglas, care şi-au dovedit inutilitatea, a menţionat Sorin Cîmpeanu

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Davide Isa revine
26.07.2021, 07:17:15

Ar trebui ca toti cei carora statul le incalca drepturi si libertati fundamentale si ii terorizeaza, sa nu mai plateasca nimic la stat: nici impozite, nici taxe, NIMIC. Niciun stat sau guvern terorist nu trebuie finantat din taxele si impozitele celor pe care ii terorizeaza.

-10 (12 voturi)
IonIon Codreanu
26.07.2021, 08:24:54

Care ”drepturi”?! Care ”libertăți”?! Dreptul de a fi idiot?! Dreptul de a fi prost? Ce care vor să trăiască precum sălbaticii, fără reguli, să caute un loc pe Pământ, departe de oameni, unde să se izoleze de ei!

-8 (12 voturi)
Davide Isa revine
27.07.2021, 06:14:51

Da, IIC, inclusiv tu ai dreptul sa fii idiot si prost, dar pe banii si pe riscul tau, nu din taxele si impozitele celor care gandesc singuri si apreciaza libertatea. De slugi ca tine este plina lumea...

-11 (11 voturi)
kitty kat
26.07.2021, 10:21:09

Simplu: så fie dati afarå!

+4 (8 voturi)
Davide Isa revine
27.07.2021, 06:16:32

Corect: sa fie dati afara toti incompetentii si toate slugile parazite care traiesc din bani publici.

-8 (8 voturi)
Modifică Setările