Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Înscrierea la şcoală vine în cutia poştală

1
22 Mar 2010 17:04:32
Autor: adevarul
Elevii de clasa I se pot considera fericiţi că îşi pot alege de-acum şcoala pe care să o urmeze
Elevii de clasa I se pot considera fericiţi că îşi pot alege de-acum şcoala pe care să o urmeze

Speriaţi că vor rămâne fără elevi la clasă şi nu-şi vor mai putea primi salariile, profesorii au împărţit pliante în scara de bloc. Într-o campanie fără precedent, directorii au încercat să-i atragă pe părinţi cu oferte inedite: afişe, pliante publicitare şi programe de After School. 

Înscrierile în clasa I de anul acesta au o miză  mult mai mare decât în anii trecuţi.  Din anul şcolar 2010-2011,  şcolile vor primi bani în funcţie de numărul de elevi, potrivit unei hotărâri de guvern din decembrie 2009.  

Profesorii din şcolile care nu vor avea suficienţi elevi la clasă riscă să nu-şi mai poată acoperi salariile. Speriaţi de această perspectivă, dascălii au pus la punct campanii de promovare a şcolilor în comunitate.

În Botoşani, învăţătoarele de la Şcoala Generală nr. 4 au mers din uşă în uşă pentru a-i convinge pe părinţi să-şi înscrie copiii. Deşi se află în zona centrală, şcoala este ocolită de părinţi pentru că funcţionează într-o clădire veche şi nu are sală de sport.

Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu" din Constanţa oferă program After School elevilor ai căror părinţi sunt ocupaţi. „După terminarea orelor, copiii înscrişi în program mănâncă şi îşi fac lecţiile", a spus directoarea unităţii, Ana Maria Ciobotaru.

Pliante colorate în cutiile poştale

Şcoala Generală nr. 189 „Alexandru Odobescu" din Bucureşti şi-a promovat oferta educaţională direct în cutiile poştale ale viitorilor elevi.  Pliantele publicitare  tipărite de şcoală prezintă în amănunt dotările şcolii, profesorii şi activităţile pe care le desfăşoară cu elevii.

Înscrierile în clasa I au început anul acesta pe 3 martie şi vor dura o lună. 

“Şcolile sunt libere să-şi promoveze oferta aşa cum cred de cuviinţă."
Marian Banu
Inspectoratul Bucureşti

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Eduard Popa
20.08.2013, 11:27:59

Comentariu considerat abuziv.