Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Învăţământul dual – şansa elevilor din România de a avea o meserie de viitor

0
Articol publicitar
3 Jul 2020 13:19:38
Autor: ADH

O vorbă veche spune că meseria este brăţară de aur, însă cum o prezinţi şi mai ales cum o faci tu, ca părinte, atractivă pentru tânărul familiei?

Necesitatea de a avea o meserie de viitor este un subiect care, de multe ori, apare mai târziu în atenţia copiilor, iar atunci când încep să se gândească la o potenţială carieră, au câteva criterii clare - pe lângă faptul că trebuie să le placă ceea ce fac, caută un job cu cât mai multe beneficii şi posibilitatea de a avansa în carieră. Însă, ce meserie care să poată îmbina plăcerea de a o practica cu oportunităţi de dezvoltare îi poţi prezenta copilului tău? Şi, mai ales, ce opţiuni are pentru a face primii paşi în această direcţie?

Învăţământul dual reprezintă un sistem de formare profesională pentru tineri realizat după metoda germană, adică o îmbinare între partea teoretică şi cea practică. Lidl România le oferă elevilor oportunitatea de a se pregăti în mod real pentru meseria de comerciant – vânzător şi a pune astfel bazele unei cariere în acest domeniu, încă de pe băncile şcolii. Compania le oferă tinerilor această şansă prin programul de formare profesională, Şcoala de Carte şi Meserii, accesibil pentru adolescenţii care îşi doresc o carieră în domeniul comercial, într-o companie internaţională.

Avantajele programului de învăţământ dual Şcoala de Carte şi Meserii:

1. Primul loc de muncă – experienţă practică încă din perioada anilor de studii

Foarte mulţi tineri, atunci când intră în câmpul muncii, se confruntă cu aceeaşi provocare la interviurile de angajare, şi anume că angajatorii cer să prezinte experienţa pe care o au în domeniu. Şcoala de Carte şi Meserii oferă posibilitatea liceenilor de a pune în practică toate cunoştinţele teoretice acumulate, prin stagii plătite în cadrul magazinelor Lidl, sub coordonarea unor echipe formate din cei mai buni profesionişti din domeniu.

2. Primii bani câştigaţi din meseria învăţată – bursă în valoare de 400 lei / lună

Un beneficiu important pe care îl au tinerii care urmează programul Şcoala de Carte şi Meserii este bursa lunară în valoare de 400 lei, la care se adaugă mesele gratuite şi transportul decontat pe timpul sesiunilor de practică în magazinele Lidl. Mulţi tineri îşi doresc independenţă financiară, înainte de a finaliza studiile, astfel că această bursă reprezintă primii bani de buzunar câştigaţi prin munca lor, pe care altădată îi primeau de la părinţi.

3.  Primul loc de muncă, imediat după finalizarea studiilor

Imediat după absolvirea celor 3 ani de studii în cadrul programului Şcoala de Carte şi Meserii, elevii primesc un certificat de competenţe recunoscut internaţional pentru calificarea de comerciant-vânzător. Mai mult decât atât, după finalizarea studiilor, tinerii absolvenţi pot aplica pentru un loc de muncă şi în oricare dintre magazinele din reţeaua internaţională Lidl, făcând primii paşi într-o carieră de succes în domeniul comercial. Anul acesta, prima promoţie a Şcolii de Carte şi Meserii are deja primele rezultate - Lidl a recrutat 10 dintre absolvenţii promoţiei din 2017, care au finalizat stagiile de formare din cadrul programului.

Cum poate accesa copilul tău programul dual Şcoala de Carte şi Meserii?

Şcoala de Carte şi Meserii a fost înfiinţată cu sprijinul Camerei de Comerţ Româno-Germane şi se desfăşoară în parteneriat cu mai multe licee din România. Dintre acestea Lidl colaborează cu Liceul Tehnologic „Elie Radu” din Bucureşti, Colegiul Naţional Economic „Andrei Bârseanu” din Braşov, Colegiul Economic „Iulian Pop” din Cluj-Napoca, Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” din Iaşi, Colegiul Economic „George Bariţiu” din Sibiu şi Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timişoara.

Şcoala de Carte şi Meserii în sistem dual se adresează elevilor care vor absolvi sau care au absolvit deja clasa a VIII-a şi care nu au împlinit vârsta de 26 ani. Înscrierile au loc între 29 iunie – 6 iulie şi între 22 – 24 iulie, la liceele partenere.

Mai multe informaţii despre beneficiile oferite de Şcoala de carte şi meserii se găsesc pe: https://www.scoaladecartesimeserii.ro/   

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii