Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Şase elevi români au obţinut două medalii de aur şi patru de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori 2019

2
11 Dec 2019 18:25:54
Autor: Simona Chirciu
Şase elevi români s-au întors cu medalii de aur şi argint de la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe. FOTO: MEC
Şase elevi români s-au întors cu medalii de aur şi argint de la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe. FOTO: MEC

Lotul de juniori al României a obţinut două medalii de aur şi patru medalii de argint la a XVI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe (IJSO), desfăşurată în perioada 3-12 decembrie, în Qatar (Doha).

Olimpicii români laureaţi cu aur sunt Ioana Mădălina Cărăuş (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Vlad Ştefan Oros (clasa a IX-a/Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara), a transmis miercuri seara, Ministerul Educaţiei şi Cercetării, printr-un comunicat de presă remis Adevărul. 

Medaliile de argint au fost adjudecate de Raisa Axenie (clasa a X-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), Ştefan Eduard Doliş (Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău), Mircea Andrei Ţop (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Decebal” din Deva) şi Vlad Iova (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Emanoil Gojdu” din Oradea).

Lotul olimpic a fost coordonat de Daniela Bogdan (coordonator la nivel naţional şi responsabil pentru disciplina chimie), profesor la Colegiul Naţional „Sf. Sava” din Bucureşti, Traian Şaitan (responsabil biologie), inspector general MEC şi Victor Păunescu (responsabil fizică), profesor la Colegiul Naţional „Octav Onicescu” din Bucureşti. În calitate de observator a participat Adriana Simona Popescu, inspector în cadrul ISJ Constanţa, se mai arată în comunicatul de presă. 

Structura Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru Juniori implică susţinerea a trei probe: două probe teoretice (individuale) şi una practică - experiment/laborator (pe echipe, formate din 3 elevi), cu subiecte din trei discipline (chimie, fizică şi biologie).

La ediţia din acest an au participat peste 400 de elevi din 70 de ţări.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

foarte atent
11.12.2019, 19:37:42

dati-i textul sa-l citeasca si Hagi, sa vada ca nu sportul e imp in Romania !

-1 (1 vot)
Ion Capsuna
12.12.2019, 00:39:23

Parca ne dadeam de ceasul mortii cit de incapabil e invatamintul romanesc si cit analfabetism funcţional e in scolile din Ro... Mai sa fie! Poate ne trezim cit de fraieri suntem noi ca punem botul la aceste rezultate manipulate!