Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Şcoala Gimnazială nr.56 din Capitală intră în scenariul roşu

0
12 Oct 2020 13:59:21
Autor: Cristina Morozanu
Scoala Nr 56 din Capitala intra in scenariul rosu FOTO: Andreea Vilcovschi
Scoala Nr 56 din Capitala intra in scenariul rosu FOTO: Andreea Vilcovschi

Şcola Gimnazială Nr.56, intră, începînd de mâine, în scenariul roşu, timp de două săptămâni, după ce aici mai mulţi elevi şi profesori au fost depistaţi pozitiv cu SARS-CoV-2.

Elevii de la şcoala nr.56 din Sectorul 2 al Bucureştiului vor rămâne de mâine acasă, după ce au fost confirmate mai multe îmbolnăviri cu COVID-19 în rândul copiilor dar şi al peronalului şcolar. Aceştia vor învăţa exclusiv online, până pe 26 octombrie.

Decizia a fost luată de Consiliul de Administraţie al Şcolii Nr.56 din Bucureşti şi comunicate Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

517 unităţi de învăţământ figurează, astăzi, în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online, se precizează într-un comunivat al Monoisterului Educaşiei şi Cercetării.   Dintre cele 517 şcoli aflate în această situaţie, 214 sunt în acest scenariu ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, în timp ce 303 unităţi de învăţământ apar din cauza ratei de incidenţă a cazurilor din localităţile în care acestea funcţionează ori a infrastructurii şcolare supuse unor lucrări de reabilitare.

De altfel în prima lună de şcoală, 14 septembrie – 11 octombrie 2020, s-au înregistrat 3.631 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 la copii şi elevi cu vârsta între 0 şi 19 ani, adică 36% din numărul total de cazuri, care se ridică la 10.073, înregistrate de la începutul pandemiei până azi, pe această grupă de vârstă.potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătăţii pe portalul datelazi.ro, conform Edupedu.ro.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările