Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Şcoala în lume: Fără telefoane mobile la şcoală

0
5 Jul 2010 17:35:37
Autor: adevarul

Profesorii din districtul Prince George, Maryland, SUA, vor din nou linişte în clasă. Ei au interzis elevilor să folosească telefoanele mobile şi alte mijloace electronice în cursul zilei, chiar dacă tendinţele din întreaga ţară sunt ca în această privinţă lucrurile să fie mult mai relaxate.

Potrivit ediţiei electronice a cotidianului „The Washington Post", interdicţia a fost justificată prin faptul că există o epidemie de mesaje pe care elevii le dau pe sub bancă în timpul orelor şi un adevărat comerţ cu filmuleţe cu elevi bătându-se la şcoală.

Interdicţia a fost clasificată ca fiind cea mai dură în şcolile din jurul Washington-ului.Verjeana M. Jacobs, pre­şedintele Consiliului de Educaţie, a declarat că înainte să ia o asemenea decizie s-a asigurat că ea este legală şi nu poate fi contestată de părinţi. Multe dintre sistemele de educaţie din SUA au găsit soluţii de compromis între cererile părinţilor şi elevilor de a rămâne în contact în timpul zilei.

Pe scurt

Bani pentru competiţii sportive. Şcolile din Marea Britanie vor primi 10 milioane de lire pentru organizarea unui concurs sporitv între şcoli, în perioada premergătoare Jocurilor Olimpice din 2012 de la Londra. În acelaşi timp, se vor organiza şi alte competiţii pentru copiii cu dizabilităţi. "Toate şcolile vor fi încurajate să participe la competiţie", a declarat Jeremy Hunt, secretarul pentru educaţie din Guvernul Britanic. Fondurile nu vor fi acordate pentru investiţii în infrastructura sportivă. Oficialii englezi au spus că în program vor să încurajeze competiţia între elevi.

Şcoală de vară pentru profesori. Universitatea Cambridge organizează săptămâna aceasta o conferinţă pentru 120 de profesori dornici să înveţe limba engleză. Participanţii îl vor asculta inclusiv pe secretarul de stat al Educaţiei, Michael Glove, care va vorbi despre planurile sale de revizuire a curricumului şcolar. La întâlnirea de la Universitatea Cambridge vor participa şi personalităţi din viaţa culturală, precum dramaturgul Tom Stoppard şi istoricul Michael Wood, dar şi o trupă de actori de la Compania regală Shakespeare.

BURSĂ Doctorat

STUDII ÎN E-GUVERNARE. Doctoranzii care vor să lucreze în domeniul e-guvernare pot aplica pentru una dintre bursele oferite de Centrul de Studii Avansate din Porto, Portugalia, care are un proiect finanţat din fonduri structurale. Studenţii trebuie să fie avansaţi în cunoaşterea sistemului de informaţii şi să-şi dorească să promoveze incluziunea digitală a societăţilor. Fişele pentru aplicarea pentru participarea la concurs se găpsesc la http://paginas.fe.up.pt.

Master Varşovia

Studii de ştiinţe politice. Studenţii interesaţi de ştiinţele politice pot aplica pentru masteratul de ştiinţe politice oferit de Universitatea din Varşovia. Candidaţii trebuie să aibă o diplomă de licenţă, eliberată la finalizarea unui program de studii universitare. Cei interesaţi trebuie să se înregistreze la https://irk.uw.edu.pl. Apoi, studenţii trebuie să trimită un eseu în limba engleză despre tema integrarea europeană. Decizia finală în privinţa admiterii îi va aparţine rectorului universităţii.

CURS TRAINING

Curs despre politicile Alianţei Nord-Atlantice. Studenţii interesaţi de politica de securitate pot participa la un curs intensiv despre integrarea euroatlantică care se va desfăşura în Kosovo, în perioada 12 -18 august. Cursanţii nu trebuie să aibă cunoştinţe speciale despre politicile NATO, dar trebuie să cunoască bine limba engleză pentru că predarea se va face în această limbă. Termenul-limită pentru aplicarea de la curs este 18 iulie, iar costul este de 65 de euro.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările