Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Şcolile private pot face cursuri online în timpul vacanţei de două săptămâni. Precizarea, făcută de ministrul Educaţiei

1
23 Oct 2021 13:05:23
Autor: Radu Eremia
Ministrul Eduacaţiei, Sorin Cîmpeanu FOTO Mediafax
Ministrul Eduacaţiei, Sorin Cîmpeanu FOTO Mediafax

Şcolile private pot face cursuri online în timpul vacanţei din toate şcolile, grădiniţele şi liceele de stat, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie, potrivit explicaţiei oferite de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro.

Întrebat de sursa citată dacă unităţile de învăţământ privat, în vacanţa prevăzută doar la stat prin ordinul de ministru semnat vineri seara, pot face lecţii online cu elevii şi nu trebuie să-şi ia neapărat vacanţă, ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat că „din perspectiva reglementării Articolului 8 din Hotărârea CNSU nr. 91, se suspendă activitatea cu prezenţă fizică. Iar asta poate conduce, conform CNSU, fie la vacanţă, fie la învăţământ online. Articolul 8 nu intră sub incidenţa Ministerului Educaţiei, este reglementat de CNSU”. Ordinul ministrului Educaţiei reglementează vacanţa doar la stat.
 
Pe de altă parte, Hotărârea CNSU nu face nicio diferenţiere în privinţa abilitării Ministerului Educaţiei pentru emiterea ordinului de ministru. „Se abilitează Ministerul Educaţiei în vederea emiterii ordinului de ministru pentru acordarea unei vacanţe suplimentare de două săptămâni pentru învăţământ preşcolar, primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal în perioada 25.10.2021-05.11.2021, precum şi pentru stabilirea ulterioară, dar nu mai târziu de data de 05.11.2021 a modificărilor privind structura anului şcolar”.
 
În Articolul 8, Hotărârea CNSU menţionează că se suspendă doar prezenţa fizică la unităţile de învăţământ private.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Roy Walker
23.10.2021, 16:15:48

Cititori ai discutiilor BTL, ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum, iata un raport live al postarilor antivacciniste pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Enjoy! Cat timp conturile trollilor platiti nu vor fi suspendate, acest mesaj va continua sa apara. Luv u!

Modifică Setările