articolul anterior articolul urmator

UPDATE Abramburica sabotează din nou admiterea la liceu. Părinţii îi cer demisia

28
4 Jun 2019 20:07:04
Autor: Simona Chirciu
Ecaterina Andronescu FOTO gov.ro
Ecaterina Andronescu FOTO gov.ro

28 Comentarii

Alexandru Preda
4.06.2019, 21:23:42

Broșura a fost publicata,exista în scoli și circula pe net. E normal ca elevii fără vocație pentru învățătura, sa învețe măcar o meserie. Părinții acestora trebuiau sa fie "pe faza" atunci când copii lor luau medii de 5 sau corigente încă din clasa a cincea.

0 (8 voturi)
luminita gheorghiu
4.06.2019, 21:48:27

În școala în care predau eu broșura nu există. Și clase de profesională existau și până acum, multe, ca și clase de industrial la liceele tehnologice. Acele clase trebuie transformate în clase de profesională sau clasele de teoretic ( filologie / mate - info / științele naturii ) de la liceele tehnologice, nu să tai 2 clase din 4 la un liceu teoretic cu tradiție la care procentul de promovare la bacalaureat este de 93 - 94. Jumătate dintre absolvenții noștri se îndreaptă spre medicină și au succes. Mulți studiază ulterior în străinătate. Ultima medie de admitere e undeva la 8, 25. Problema nu e la noi. De aceea nu pot accepta să îmi arunce un inspector printre dinți : ” Și ce dacă reușesc la medicină? Ce atâția medici ? e nevoie și de ... ” și a enumerat toate meseriile pe care și le-a amintit. Da, este nevoie. Dar nu o școală de top e problema, ci acele licee unde se intră la filologie cu 3,8 la română, iar la științele naturii cu 2,5 la matematică. Sunt liceele tehnologice care au câte 4 clase de teoretic cu medii de admitere aproape de nivelul mării.

+7 (7 voturi)
Ludwig
4.06.2019, 22:00:29

Nu se va duce nimeni la scoala profesionala si toate odraslele se vor duce la licee particulare. Nici un parinte nu-si da copilul la profesionala. Deja stiu o gramada ce isi vor inscrie elevii la licee particulare. A mai fost o incercare sa fie bacalaureatul sever pe timpul lui Funeriu si acum a ajuns iar de rasul lumii bacul, se dau 3 sesiuni si vara si toamna si in februarie pana promoveaza toti. De ce? pentru ca cei de 18 ani au drept de vot plus ca trebuie tinute si fabricile de diplome in spate.

+3 (3 voturi)
_wakki m
4.06.2019, 22:27:21

trolacheev (preda) aici nu vorbim despre broșuri de la voi de la mascva voi se știe că funcționați cu etichete de sticle de vodcă pe post de broșuri nu vă privesc pe voi lucrurile astea, vedeți-vă de păduchii voștri

-1 (5 voturi)
luminita gheorghiu
4.06.2019, 21:32:52

Sunt profesoară de 27 de ani. Am trăit absolut toate experiențele realizate în învățământ de fiecare nou ministru care înțelegea prin reformă să schimbe ceva, nu conta ce, să schimbe, să întoarcă totul cu susul în jos, să dea peste cap măcar un lucru, poate singurul aspect care funcționa bine. Am trăit și experimentat : schimbarea programei pentru examenul de bacalaureat cu doar trei luni înainte, teste predictive la absolut toate materiile ( trei săptămâni de carte pierdute ), competențe lingvistice la limba română susținute în februarie ( mă întrebau elevii când completau cererea de înscriere la bacalaureat : Doamna, aici scrie absolvent...înseamnă că mă trece la ...?), corijările la clasa a XIIa susținute cu câteva zile înainte de examen, teză cu subiect unic - nota se lua în calcul la admitere la liceu, examen de admitere, capacitate , evaluare națională, probă orală cu notă / fără notă, admis / respins, nivel de competență, trimestre, semestre, vacanțe intersemestriale, anul acesta sunt, la anul mai vedem, Școala Altfel, școala nu-i, manuale unice, gratuite / plătite de elevi, modificarea programei ( o dată, de două ori, o aerisim, mai scoatem / adăugăm / o aerisim de tot), modificarea subiectelor ( așa nu, nici așa, grilă / fără grilă, sistemul clasic / nu, modern, modelul european...?) , teme nu știu cum, cu cerere / fără cerere, dați teme / nu aveți voie să dați teme în nu știu ce perioadă și multe, multe altele, atăt de multe încât am obosit. Doamnă ministru, am obosit. Si colegii mei. Si copiii. Și părinții. Doamnă, în definitiv, ce vreți ? Oameni buni, ce vreți voi toți ? Știu, nu pot pune pe seama actualului ministru tot ce am enumerat, dar NIMENI nu și-a bătut joc de tot ce înseamnă învățământ așa cum a făcut și o face ea. Elevii de clasa a VIIIa cer broșura - nu există, inspectorii urlă la directori și amenință cu tăierea claselor la teoretic ( s-au tăiat deja foarte multe ), înscrierea e în aer, părinții se agită, întreabă, noi ridicăm din umeri. Ce urmează ? Învățământul nu este cu un picior în groapă. E îngropat deja. Definitiv. Cauzele sunt multiple. Și gata.

+4 (6 voturi)