Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Admitere liceu 2016. Înscrierea candidaţilor repartizaţi la liceu începe joi

0
20 Jul 2016 18:37:46
Autor: Nicoleta Onofrei
Absolvenţii claselor a VIII-a încep să înscrie la liceu
Absolvenţii claselor a VIII-a încep să înscrie la liceu

Cei 118.661 de absolvenţi de clasa a VIII-a care au fost admişi la licee în prima etapă de repartizare computerizată îşi vor putea depune în perioada 21-29 iulie dosarele la unităţile de învăţământ la care au fost repartizaţi. A doua etapă a repartizării computerizate a candidaţilor este programată pe 28 iulie.

Candidaţii care au fost repartizaţi la liceu în prima etapă repartizare computerizată care a avut pe 19 iulie au la dispoziţie nouă zile pentru a-şi depune dosarele de înscriere. Astfel, potrivit calendarului de admitere stabilit de Ministerul Educaţiei, cei 118.661 de absolvenţi de clasa a VIII-a admişi pe baza notelor de la Evaluarea Naţională vor merge în perioada 21-29 iulie pentru a se înscrie la liceele unde au fost repartizaţi.
 
Din cei repartizaţi, 70.692 (51,48%) de elevi au ales filiera teoretică, iar 47.969 de elevi au optat pentru filiera tehnologică. Numărul total de opţiuni selectate de către candidaţi a fost de 1.792.870, ceea ce conduce la o medie de 15 opţiuni/elev. 
 
Ce specializări au preferat elevii
 
Conform unui raport pe ţară al primelor 50 de specializări, cea mai căutată specializare a fost Matematică-Informatică, iar pe locul doi printre preferinţele candidaţilor a fost Ştiinţele Naturii. Preferinţele elevilor se văd şi din notele mari cu care au fost repartizaţi.
 
Astfel, ultima notă de intrare la Matematică-Informatică la Colegiul Naţional ”Sfântul Sava” a fost de 9,90. Cu notă foarte mare s-a intrat la această specializare şi la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, unde utima notă de intrare a fost 9.89. Tot pe podium se află şi Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, unde, la aceeaşi specializare, ultima notă de admitere a fost 9,85. La Ştiinţele Naturii s-a intrat cu 9,82 la „Sfântul Sava” din Capitală, iar la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova cu 9,79.
 
Elevi nerepartizaţi cu medii de peste 8.00
 
Conform informaţiilor furnizate de Ministerul Educaţiei,  119.578 de elevi care au completat fişe de înscriere în prima etapă de repartizare, dar 971 de elevi nu au putut fi repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra în a doua etapă a repartizării, programată în data de 28 iulie.
 
Nouă elevi cu medii de admitere de peste 8 nu au fost repartizaţi la niciun liceu, doi dntre ei având medii de 8,78, respectiv 8,70. Aceştia din urmă provin de la Liceul Teoretic Şcoala Europeană  şi de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.
 
Elevi admişi înainte de repartizarea computerizată
 
În etapele premergătoare repartizării computerizate, au fost admişi în învăţământul liceal de stat, potrivit reglementărilor în vigoare, 17.699 de elevi în învăţământul profesional, 11.923 de elevi la specializări vocaţionale (dintre care 479 de elevi în învăţământul militar), 1.571 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor romi şi 660 de elevi în învăţământul special.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările