Şcoală

articolul anterior articolul urmator

ADMITERE LICEU 2019. Viitorii boboci de liceu depun dosarele de înscriere la liceu între 15-18 iulie

0
15 Jul 2019 06:12:12
Autor: Simona Chirciu

Absolvenţii de gimnaziu au scăpat de emoţiile de la Evaluarea Naţională şi după ce au aflat la ce licee au fost repartizaţi, în urma repartizării computerizate, trec prin etapa finală, cea a înscrierii la unitatea de învăţământ. Apoi, oficial, sunt boboci de liceu.

Conform calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat, în perioada 15 – 18 iulie, candidaţii vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admişi. În zilele de 19, 22 şi 23 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat

Ce trebuie să conţină dosarul de înscriere la liceu
 
- cererea de înscriere
 
- cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere, în copie legalizată
 
- adeverinţă cu notele obţinute la tezele cu subiect unic
 
- foaia matricolă a claselor V-VIII
 
- fişa medicală

Astfel, după ce elevii au aflat la ce liceu au intrat, în urma repartizarii computerizate pentru admiterea la licee 2019, urmează obligatoriu etapa înscrierii la liceul respectiv. În lipsa acestui demers în perioada stabilită, elevul pierde locul afişat la repartizarea computerizată din 12 iulie.

Depunerea dosarelor de înscriere în unităţile de învăţământ liceal în care candidaţii au fost repartizaţi se va realiza între 15 şi 18 iulie 2019.

Calendarul admiterii la liceu - A doua sesiune

Între zilele de 19, 22 şi 23 iulie 2019 are loc rezolvarea de către comisia judeţeană de admitere a situaţiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, a repartizării candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi a candidaţilor care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizaţi în etapa repartizării computerizate.

Cea de-a doua etapă a admiterii la licee se va desfăşura astfel:

• 23 iulie 2019: Afişarea situaţiei locurilor rămase libere, a locului de desfăşurare şi a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limbămodernă/maternă;

• 24 - 25 iulie 2019: Înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă/maternă;

• 26 – 29 iulie 2019: Desfăşurarea probelor de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă/maternă;

• 24 - 30 iulie 2019: Primirea cererilor de înscriere a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapei anterioare; (la Liceul Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes)

•31 iulie -1 august 2019: Repartizarea absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapei anterioare.

Anul şcolar 2019-2020 începe la 9 septembrie 2019.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii