Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Admiterea în şcolile de subofiţeri de jandarmi s-a încheiat. Care a fost cea mai mare medie obţinută

0
20 Jan 2020 13:26:26
Autor: Simona Chirciu
Concursul pentru admiterea în şcolile d subofiţeri de jandarmi s-a încheiat FOTO: Adevărul
Concursul pentru admiterea în şcolile d subofiţeri de jandarmi s-a încheiat FOTO: Adevărul

Final de concurs la admiterea în şcolile de subofiţeri de jandarmi. 1.498 de candidaţi au susţinut duminică ultima probă a concursului de admitere.

Ce mai mare medie obţinută de către primul candidat admis a fost 88 de puncte din totalul de 90 puncte. 

„Emoţiile admiterii au luat sfârşit ieri, pentru cei 1498 de candidaţi are au susţinut ultima probă a concursului de admitere, evaluarea cunoştinţelor. Pe parcursul a trei ore, aceştia au avut de rezolvat un test grilă cu 90 de întrebări, 60 de limba română şi 30 de limba engleză sau franceză”, se arată în comunicatul remis Adevărul. 

După corectarea lucrărilor, la şcoala de subofiţeri de la Drăgăşani pe primul loc, cu 88 de puncte, s-a clasat Drăgan Antonio Cristian din judeţul Argeş, în timp ce la instituţia de învăţământ de la Fălticeni, primul admis, Bălăunţescu Mădălin Andrei, a obţinut 85 de puncte şi este din judeţul Galaţi.

Pentru sesiunea ianuarie 2020, pentru cele două şcolii militare de subofiţeri ale Jandarmeriei Române au fost alocate 360 de locuri, iar la concurs s-au înscris peste 2.000 de candidaţi. 

Candidaţii declaraţi „admis” vor parcurge un program de pregătire care va începe pe 1 februarie şi se va încheia pe data de 18 decembrie 2020, când va avea loc festivitatea acordării gradului de sergent major.  După finalizarea studiilor, absolvenţii vor fi repartizaţi la unităţile Jandarmeriei, în ordinea descrescătoare a mediilor obţinute şi în funcţie de opţiunea fiecăruia, au mai transmis reprezentanţii Jandarmeriei Române. 

„Dar până atunci, fiecare elev îşi va construi propria poveste, în care se vor regăsi deşteptarea de la ora 06.00, înviorarea de dimineaţă, şedinţele de tragere în poligon, studiul, evaluările şi prieteniile pe care viaţa în cazarmă le face posibile. Mulţumim tuturor candidaţilor care au ales cele două instituţii militare de învăţământ ale Jandarmeriei Române, îi felicităm pe cei care au reuşit şi îi încurajăm să persevereze pe toţi cei care îşi doresc o carieră în uniforma bleu-jandarm!”, se mai arată în document. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările