Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Andronescu îi bagă forţat pe profesori în concediu de odihnă ca să nu le mai dea indemnizaţia de hrană

3
6 Feb 2019 19:35:09
Autor: Simona Chirciu
Profesorii vor primi indemnizaţie de hrana. FOTO: a1.ro
Profesorii vor primi indemnizaţie de hrana. FOTO: a1.ro

Deşi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că începând cu 1 ianuarie 2019, personalul didactic va primi lunar indemnizaţia de hrană, acest lucru nu s-a întâmplat încă. Profesorii sunt supăraţi că ministrul nu şi-a respectat promisiunea mai ales că dascălii vor fi obligaţi să-şi ia concediu de odihnă pe perioada vacanţei tocmai pentru a nu li se mai da norma de hrană.

Toate instituţiile de stat sunt obligate să acorde lunar această indemnizaţie de hrană. Acordarea acestei indemnizaţii este prevazută în Legea 15/2018 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. 

Astfel, suma primită în plus de fiecare profesor ar trebui să fie de 346 lei fiind însă, impozabilă, astfel încât, în final, după ce statul va lua 35% drept contribuţii sociale şi 10% impozit pe venit, rămân 204 lei net pe luna lucrată complet. 

,,Această măsură este nouă. Am fost de curând înştiinţaţi în consiliul profesoral că vom primi nişte bani în plus. Trebuia să primim în ianuarie pe luna decembrie, dar vom primi acea sumă începând din februarie, la salariu”, precizează Ramona Gheorghe, profesoară din Ploieşti. 

Însă acum profesorii au aflat că, de la 01 ianuarie, vor fi trecuţi în concediu de odihnă pe întreaga perioadă a vacanţelor. Şi astfel nu vor mai primi indemnizaţia de hrană. 


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Cristian saileanu
7.02.2019, 15:27:10

Cum veti atrage oameni calificati in invatamant? Oferindu'le salarii de mizerie, insulte de la elevi si apoi de la parinti, sute de ore de corectat teze si extemporale? Va mai mirati ca numai ologii si intarziatii mintali raman sa predea copiilor vostri?

+1 (3 voturi)
Camelian Propinatiu
7.02.2019, 22:39:40

Greu de inteles de ce PSDragnea e sigur de efectul electoral al cresterii calitatii educatiei.

Lica Mosu
8.02.2019, 14:27:54

@ Aut...Oare ?! 1. Ce intelegi prin ,,..vor fi trecuţi în concediu de odihnă pe întreaga perioadă a vacanţelor." ?! R. Durata zilelor de vacanta a elevilor e una, concediul cadrelor - alta !!! 2. C eintelegi prin : ,,..astfel nu vor mai primi indemnizaţia de hrană." ?! I. E normal ca in concediu sa primesti si indemnizatie ??!! PS Esti buna la... ,,Bravo, ai stih" !!!