Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Anisie: Suntem în procedură de achiziţie pentru măşti în aşa fel încât în 2 iunie, elevii să aibă măştile necesare

0
27 May 2020 11:49:46
Autor: News.ro
Premierul a solicitat ca lucrurile să se mişte repede pentru că pot apărea probleme de distribuţie în teritoriu.
Premierul a solicitat ca lucrurile să se mişte repede pentru că pot apărea probleme de distribuţie în teritoriu.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că ministerul se află în procedură de achiziţie pentru măşti astfel încât în 2 iunie, atunci când elevii revin la şcoală pentru cursurile de pregătire, să aibă măştile necesare în fiecare unitate de învăţământ.

Premierul Ludovic Orban a cerut ministerelor să finalizeze procedurile de licitaţie pentru a distribui măştile către populaţie. 
 
"Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii, aveţi grijă că aveţi obligaţia de a finaliza procedurile de licitaţie, dar şi de a distribui măştile, Ministerul Educaţiei, cel târziu până la data de 1 iunie trebuie să ajungă la şcoli, iar Ministerul Sănătăţii, în momentul în care aveţi solicitările, datele de la administraţiile locale - şi aici trebuie să se mişte rapid direcţiile de sănătate publică, trebuie să lansaţi imediat procedura de licitaţie astfel încât să putem să distribuim măştile către cele 2,3 milioane de persoane aflate în stare de vulnerabilitate”, a afirmat Orban.
 
Premierul a solicitat ca lucrurile să se mişte repede pentru că pot apărea probleme de distribuţie în teritoriu. 
 
"Datele trebuie să fie transmise şi de administraţiile locale pentru că ei au evidenţa persoanelor, le confruntaţi cu datele de la Ministerul Muncii privind persoanele cu dizabilităţi, privind persoanele care sunt beneficiarii pensiei sociale şi trebuie să faceţi estimarea cantităţii totale de măşti şi trebuie lansată procedura, că va fi o cantitate mare. Gândiţi-vă dacă distribuim 50 de măşti către 2,3 milioane de cetăţeni români va fi o cantitate mare şi după aia vom avea inclusiv probleme logistice de distribuţie în teritoriu astfel încât noi trebuie să ne mişcăm mai repede”, a mai spus Orban. 
 
De asemenea, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a afirmat că în 2 iunie elevii care vin la cursurile de pregătire vor avea măştile necesare. 
 
"Suntem în plină desfăşurare a procedurii de achiziţie pentru măşti în aşa fel încât pe data de 2 iunie, atunci când elevii revin la şcoală pentru cursurile de pregătire, să aibă măştile necesare în fiecare unitate de învăţământ”, a declarat Anisie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii