Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Apel al rectorului SNSPA pe tema redeschiderii şcolilor: „Poziţia Ministerului Educaţiei nu e susţinută de poziţia Ministerului Sănătăţii”

2
14 Jan 2021 15:55:34
Autor: Ionuţ Mureşan
Rectorul SNSPA, Remus Pricopie. Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea
Rectorul SNSPA, Remus Pricopie. Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, face un apel către ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, să trateze cu responsabilitate subiectul redeschiderii şcolilor pentru a nu crea aşteptări în rândul părinţilor şi elevilor, aşteptări neîntemeiate, care nu sunt susţinute de situaţia epidemiologică actuală din România.

„Declaraţiile şi opiniile exprimate în ultimele zile în spaţiul public referitoare la redeschiderea şcolilor trebuie să fie purtate corect, realist şi cu responsabilitate, având la bază date concrete privind evoluţia pandemiei de Covid-19. Alimentarea unei astfel de ipoteze în lipsa unor date şi informaţii certe, venite din partea specialiştilor, poate crea aşteptări nerealiste, cu impact negativ asupra elevilor, profesorilor şi părinţilor”, arată prof.univ.dr. Remus Pricopie.
 
Rectorul SNSPA spune că Ministerul Educaţiei împreună cu Ministerul Sănătăţii au o responsabilitate imensă în gestionarea acestui subiect, nu doar din punct de vedere instituţional, dar şi din perspectiva comunicării publice. 
 
„De asemenea, este important să existe «o singură voce guvernamentală». Crearea unei aşteptări privind redeschiderea şcolilor (poziţia Ministerului Educaţiei) care, la acest moment, nu este susţinută de tabloul epidemiologic (poziţia Ministerului Sănătăţii) este nu doar lipsită de profesionalism şi responsabilitate, ci şi imorală. În comunicarea publică pe acest subiect sensibil al redeschiderii şcolilor, se impune mai multă prudenţă şi mai multă onestitate, în primul rând din partea ministrului Educaţiei, dl. Sorin Cîmpeanu”, a mai arătat rectorul SNSPA.
 

Când ar putea elevii să se reîntoarcă în bănci

Sorin Cîmpeanu, şeful MEC, a declarat că semestrul al II-lea va începe pe data de 8 februarie „sub rezerva evoluţiei epidemiologice”, după consultările pe care le-a avut săptămâna trecută cu sindicatele din domeniu, cu asociaţiile de elevi, studenţi, profesori, cu reprezentaţi ai rectorilor.
 
O decizie cu privire la redeschiderea şcolilor va fi luată „în ultima decadă” a lunii ianuarie a declarat ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, care precizează însă că nu exclude niciun scenariu care s-ar impune în urma analizei pe care ministerul pe care îl conduce o va face de la jumătatea acestei luni.
 
„Aşteptăm rezultatele numerice cu privire la disponibilitatea de vaccinare până la data de 15 ianuarie, orele 16.00. Acesta va fi rezultatul, nu acele sondaje realizate pe eşantioane mici”, a anunţat ministrul.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

zero
14.01.2021, 16:08:41

Fabrica de Diplome SNSPA are un PSD-ist tipic la butoane. El baga fitile cu grija fata de om!

Edmond Wolf
14.01.2021, 16:33:24

Este normal ca ministrul sănătății să se opună deschiderii școlilor. Cîțu era cât p-aci să rămână repetent în licei și iată că a ajuns premier. Voiculescu a făcut facultate în 11 ani și iată că a ajuns ministru. La spitalul din Târgoviște poți fi psiholog cu 2 ani de facultate. Nu școala contează pentru a avea succes în viață ci cu totul alte chestii și socoteli. Partidul, amanta, unchiul, amantul, orientarea, etc

-3 (3 voturi)
Modifică Setările