Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Aproape jumătate din elevi spun că şcoala online este degeaba. Sondaj

5
13 Jan 2021 11:11:40
Autor: Daniela Serb
Şcoala online nu satisface nevoile educaţionale ale elevilor
Şcoala online nu satisface nevoile educaţionale ale elevilor

Aproape 50% din elevii constănţeni spun că şcoala online nu le satisface nevoile educaţionale, 6,3% declară că nu au echipamente proprii pentru cursuri, iar peste 27% consideră că profesorii nu sunt pregătiţi pentru acest tip de predare, potrivit unui sondaj iniţiat de Consiliul Elevilor.

”46,9% din elevii respondenţi sunt de părere ca orele online nu le satisfac aproape deloc nevoile lor educaţionale, iar 6,3% au semnalat că nu deţin echipamente proprii necesare pentru desfăşurarea orelor online În ceea ce priveşte abilităţile digitale ale cadrelor didactice, peste un sfert din elevii constănţeni (27,9%) cred că profesorii care le predau la clasă nu sunt aproape deloc pregătiţi să transpună conţinuturile curriculare în spaţiul virtual”, potrivit unui comunicat al Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa. 
 
La chestionar au răspuns peste 800 de elevi din judeţ.
 
„Având în vedere că am făcut tranziţia către educaţia online în urmă cu aproape un an, Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa lansează primul raport care radiografiază calitatea orelor virtuale. Acum, după luni de încercare de adaptare la contextul pandemic, este absolut necesar să ne întoarcem către elevi mai mult ca niciodată, să le înţelegem nevoile şi, cel mai important, să formulăm propuneri pentru ca viaţa şcolară din mediul online să fie îmbunătăţită”,  a declarat Silviu Morcan, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

cezar pascu
13.01.2021, 11:31:02

cred ca este acelasi procent carora nu le foloseste orice tip de scoala sar face !!! Bagati in seama se simt datori sa bata campii ,ca de,le este la indemana fara prea mult efort intelectual !!!!

+1 (3 voturi)
Mironov George
13.01.2021, 13:23:15

Nu-i degeaba, ea "se desfasoara" ca sa-si incaseze cadrele didactice salariul si in paralel sa practice si lectii in particular, contracost - "meditatii".

+1 (1 vot)
Eduard
13.01.2021, 15:27:45

Elevii din constanta sa-si doreasca sa invete cat mai bine fie si on - line si vada situatia epidemiologica din judet si din tara daca tin la parintii / bunicii si profesorii lor. Sa fie fericiti ca au acesta posibilitate sa invete comod si in siguranta de acasa .

+1 (1 vot)
Schnauzer Berger
14.01.2021, 08:50:34

mai copii, scoala este degeaba! Cand maricica face o caruta de bani cu fundul, gicu e mare peste la londra, ce sa faci tu cu geometria, analiza matematica sau romana? Mai bine doua trei surori din sat si la produs in afara tarii! Sa vezi cum mor tatele cind se intorc in colbul ulitei cu mertane!

Cainele Vesel
14.01.2021, 09:27:07

scoala online chiar este degeaba, elevii nu invatau si nu se stresau prea mult nici cand erau fizic la scoala, daramite online. hahaha

-1 (1 vot)
Modifică Setările