Şcoală

articolul anterior articolul urmator

#art26LEN. PNL, captiv în propria neputinţă? Nepăsare? Impostură?

5
14 Jun 2020 18:29:02
Marian Staş

Dragă top (fake?) leadership PNL, ţi-o zic şi de la obraz, că de vorbă bună văd că nu pricepi. De ce-ţi baţi joc pe faţă de propriii (cu trei i, să fie corect gramatical) tăi simpatizanţi/membri, directori, dar şi de elevi, părinţi şi profesori care aşteaptă de luni bune să publici naibii odată haşgeul ăla cu înfiinţarea şcolilor-pilot? Nu ţi-e ruşine de ridicolul în care te-ai împotmolit singur, în public? Ce-aştepţi? De ce ţi-e frică?

Eu nu am afiliere politică. Activitatea şi prezenţele mele publice sunt libere de partizanate personale ori de altă natură. Îmi pasă de Educaţie la modul absolut, şi atât. Spun ce am de spus. Sunt un om de echipă şi, în virtutea importanţei strategice a nevoii schimbări paradigmei Educaţiei în România, am acceptat deschis parteneriatul direct cu actualul ministru al Educaţiei şi Cercetării, pentru punerea în fapt a proiectului şcolilor-pilot prin activarea art. 26 LEN. Legea organică prevede această posibilitate, pe care acum suntem mai aproape ca niciodată altcândva să o fructificăm. Am reafirmat aprecierea mea pentru curajul şi viziunea de început ale ministrului Educaţiei şi Cercetării, de a decide pregătirea Hotărârii de Guvern pentru activarea art. 26 LEN, decizie comunicată public la finele lui martie 2020. Am salutat acest gest, asumat iniţial într-un context social turbulent, impredictibil, ca pe un act de leadership real, cu consecinţe strategice pozitive pentru sistemul public al Educaţiei din România.

După care una am vorbit, alta am fumat. Din martie şi până acum am irosit un răstimp impardonabil de lung, în care doamna ministru se tot împuşcă singură în picior, cu sete, big time, ţinând jocul blocat fără noimă, în contra dorinţei legitime a propriei constituante electorale din şcoli, de a face istorie pe bune, la firul ierbii.

Pentru conformitate:

23 ianuarie. START joc #art26LEN instituţional.

30 martie. Ministrul Educaţiei şi Cercetării, asumare publică activare art. 26 LEN: Există Hotărârea de Guvern!... (interviu realizat de Alice Iacobescu, Europa FM)

31 martie. ŞI 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 aprilie. ŞI 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 mai.

56 (cincizeci şi şase!...) de zile în total!...

Estimp, MEC, silentio stampa.

14 mai. Postare MS pe adevarul.ro. Punct şi de la capăt.

17 mai. Postare MS pe adevarul.ro. Semnal de alarmă public, adresat conducerii PNL, pentru că PNL e la guvernare acum.

18 mai. Interviu realizat de prof. Gabriel Fornica-Livada, postat pe Youtube.com: parametrii strategici ai pilotării curriculare propuse.

20 mai. Interviu realizat de Alice Iacobescu, în cadrul emisiunii Piaţa Victoriei (Europa FM): parametrii strategici ai pilotării curriculare propuse.

25 MAI. Proiect HG activare art. 26 LEN, postat pe site-ul MEC, spre consultare publică obligatorie, cf. Legii nr. 52 / 2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică. În sfârşit!... (N.B. Termenul legal alocat consultării publice, 10 zile calendaristice, a expirat în 3 iunie).

29 mai. Interviu IClasă, Radio România Cultural, realizat de Mirela Nicolae: parametrii strategici ai pilotării curriculare propuse.

1 iunie. Postare MS pe adevarul.ro. Demitizare/decriptare pilotare curriculară.

11 iunie. Interviu pe edupedu.ro, realizat de Mihai Peticilă: parametrii strategici ai pilotării curriculare propuse.

11 iunie. Dezbatere organizată de Asociaţia Ţine de Noi: “Şcolile-pilot şi viitorul Educaţiei din România, între inertia actuală şi alternativele curriculare” (proiect coordonat de Răzvan Orăşanu).

4 iunie. MEC/PNL, silentio stampa.

5 iunie. MEC/PNL, silentio stampa.

6 iunie. MEC/PNL, silentio stampa.

7 iunie. MEC/PNL, silentio stampa.

8 iunie. MEC/PNL, silentio stampa.

9 iunie. MEC/PNL, silentio stampa.

10 iunie. MEC/PNL, silentio stampa.

11 iunie. MEC/PNL, silentio stampa.

12 iunie. MEC/PNL, silentio stampa.

13 iunie. MEC/PNL, silentio stampa.

14 iunie. MEC/PNL, silentio stampa.

Dragă top (fake?) leadership PNL, tu de ce-ţi baţi joc pe faţă de propriii (cum spuneam, cu trei i, să fie corect gramatical) tăi simpatizanţi/membri, directori, dar şi de acei elevi, părinţi şi profesori care aşteaptă de luni bune ca, în mărinimia ta de #pisicăruptăpraf, să publici naibii odată haşgeul ăla cu înfiinţarea şcolilor-pilot? Cu ce ţi-au greşit oamenii aceştia minunaţi, ca tu să le insulţi curajul, integritatea şi asumarea cu un cinism iresponsabil, inexplicabil în termeni raţionali?

De ce “de luni bune”? Pentru că încă la mijlocul lui februarie-începutul lui martie-chiar finele lui martie 2020, HG putea fi aprobat bine mersi, iar de-atunci şi până acum şcolile decise să pornească la drum în anul şcolar 2020-2021 (cel puţin 2-3 din 7) îşi făceau şi răs-făceau ofertele curriculare şi încadrările, fiecare în parte, având răgaz să avanseze consistent cu pregătirea tehnică a pilotării.

Unde suntem acum, în loc? Într-un film PNL-ist de noaptea minţii, ministerial-guvernamental, în care, în loc să facă în Educaţie istorie en fanfaredemnă de înaintaşul (liberal şi el, parcă?!...) Spiru Haret, PNL alege “cârciocăreala" (apud CTP) meschină, fricoasă, nedemnă, pedalând în gol la nesfârşit şi căutând parcă încă un nou drob de sare tembel, de care să-şi justifice impotenţa. N-avem drob de sare? Nu face nimic, inventăm imediat unul, doar-doar or mai trece câteva zile de #donothing #paralysisbyanalysis #denial etc!...

Dragă top (fake?) leadership PNL, nu ţi-e ruşine de ridicolul în care te-ai împotmolit singur, în public, tărăgănând la nesfârşit povestea #art26LEN? Ce mai aştepţi? De ce ţi-e frică?

Acum este momentul perfect al accelerării instituţionale a procesului şi finalizării sale, prin adoptarea HG şi publicarea sa în Monitorul Oficial al României.

A consacra schimbarea paradigmei Educaţiei ca Proiect de Ţară este o misiune critică istorică, aflată acum pe cartul nostru. Proiectele de Ţară sunt cele a căror punere în fapt ne legitimează să stăm cu fruntea sus şi să dăm seamă în faţa istoriei.

Timpul va proba.

 

Bref:

Dragă TOP LEADERSHIP PNL, APROBĂ HG #art26LEN în ŞEDINŢA DE GUVERN din săptămâna 15-19 IUNIE.

Hai că poţi!

Succes!

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

StefanB
14.06.2020, 19:03:17

Tot incercati? Cu PNL?

-2 (4 voturi)
Un Domn Oarecare
14.06.2020, 21:13:28

fasung asta-i mai retard decat unteanu...

+3 (5 voturi)
Mihai Giurgiuveanu
14.06.2020, 23:09:56

Un strop de decenƫă ar fi trebuit sa il opreasca pe autorul articolului sa loveasca in actualul guvern, care trebuie sa faca fata unei provocari triple, in asemenea momente extrem de dificile pentru toata omenirea. Care sunt provocarile prezente: in primul rand opozitia toxica, ticaloasa chiar, a PSD secondat de ProRomania, ALDE si UDMR, la toate masurile pentru combaterea pandemiei, in al doilea rand, necesitatea de a mentine in echilibru restrictiile necesare pentru a frana contaminarea, cu necesitatea de a permite pe cat posibil, revenirea la normalitate si in al treilea rand, bombele cu efect intarziat plasate de PSD la iesirea fortata de la guvernare, anume majorarea pensiilor cu 40% si a alocatiilor pentru copii, dintr-un buget secatuit de guvernarea anterioara si de efectele covidului.

+2 (4 voturi)
Stanila Ion
14.06.2020, 23:35:21

"Neafiliatule", cam mirosi a "rosu de Modrogan" chiar daca nu esti "nembru"....

0 (4 voturi)
Lucifer
28.06.2020, 11:22:33

Tragedia României este din cauză că are prea mulţi "dăştepţi". Puteţi înţelege că PNL nu poate da nicio lege fiindcă este blocat de majoritatea parlamentară PSD+Pro-România+ ALDE mult iubită de educatori? Apropo, DE CE corpul profesoral( de la grădiniţă până la universităţi!) votează în proporţie de 70% cu PSD? Şi apoi, PSD-ului i-aţi cerut legea asta cu clasele pilot?

+1 (1 vot)
Modifică Setările