Bac 2015 limba maternă sesiunea de toamnă. 1.000 de candidaţi susţin proba dedicată minorităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Circa 1.000 de absolvenţi de liceu intră marţi în sala de examen pentru a susţine proba scrisă la Bac 2015 Limba şi literatura maternă, sesiunea de toamnă. Candidaţii pot alege dintre cele şapte limbi ale minorităţilor de pe teritoriul României: maghiară, germană, sârbă, ucraineană, italiană, rromani şi slovacă.

Luni,  s-a dat startul Bacalaureatului de toamnă cu proba la Limba şi Literatura Română care are loc astăzi. În total, 55.000 de candidaţi s-au înscris la probele scrise de la Bac 2015 Limba Română sesiunea de toamnă, care reprezintă o a doua şansă pentru absolvenţii de liceu care au picat în prima sesiune. 

Elevii de la profilul umanist au avut de făcut, la subiectul al doilea, un text argumentativ privind utilitatea cunoaşterii biografiei unei personalităţi culturale sau ştiinţifice. La subiectul al treilea, aceştia au avut de vorbit despre relaţia dintre două personaje dintr-o nuvelă studiată.

Cei care au terminat profilul real au avut de rezolvat la primul subiect mai multe cerinţe legate de poezia „Dor căzut” scrisă de Nicolae Labiş. La subiectul al doilea, elevii au avut de făcut un text argumentativ privind importanţa implicării în activităţi umanitare.

Bac 2015 sesiunea de toamnă. Lucrări corectate în alte judeţe

Din totalul candidaţilor înscrişi, 25.000 au susţinut luni proba la limba Română, 33.300 susţin miercuri proba obligatorie în funcţie de profil, dintre care 29.000 sunt înscrişi la Matematică şi restul la Istorie, iar vineri sunt înscrişi 36.000 de candidaţi, cei mai mulţi la Biologie (22.000), potrivit ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. De asemenea, din cei 55.000 de candidaţi, 38.600 sunt din promoţia curentă şi 16.400 sunt din promoţiile anterioare. Nu în ultimul rând, ministrul a mai precizat că la fel ca la sesiunea din vară, lucările vor fi corectate în alte judeţe.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite