Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Bac 2016, sesiunea de toamnă. Profesori: Subiecte comparabile sau chiar mai uşoare decât în vară

0
26 Aug 2016 18:02:16
Autor: Nicoleta Onofrei
Bacalaureat FOTO Cristian Delcea
Bacalaureat FOTO Cristian Delcea

Subiectele probei la alegere a profilulului au fost uşoare spre extrem de uşoare, cel  puţin la Informatică şi la Geografie, susţin profesorii de specialitate. În cazul disciplinei Geografie, nici măcar subiectele care ar fi putut face diferenţa nu au ridicat mari probleme.

Potrivit profesorului de Informatică George Trifan, de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu”, subiectele de la această materie au fost comparabile cu testele examenului din vară. 
 
„Ca nivel, sunt comparabile cu cele din vară. Am putea spune că au fost de dificultate medie, dar nu mi se pare că ar ridica niciun fel de probleme. În general, sunt foarte puţini elevi care susţine proba la alegere la Informatică, iar acum cred că au rămas şi mai puţin, pentru că, în general, copiii care dau examnul la Informatică învaţă, dau de plăcere. Subiectele nu sunt de aşa natură încât aceştia să nu ia examenul”, a spus profesorul.
 
Extrem de facile la Geografie
 
Profesorul Costel Barbălată, de la Liceul „Marin Preda” din Bucureşti, a văzut şi el varianta de test dată candidaţilor la ultima probă a sesiunii de toamnă din cadrul examenului de Bacalaureat şi susţine că subiectele sunt uşoare spre facile.
 
„Sunt mult mai uşoare decât în vară. Poate doar la Harta României trebuiau să fie mai atenţi, să nu încurce Munţii Făgăraş cu Munţii Bucegi. Şi la analiza climei a fost uşor, iar punctele care de obicei sunt mai grele, pentru a face dferenţa dintre elevii medii şi foarte pregătiţi, au fost şi ele faceile. Se poate lua o notă de promovare cu cunoştinţe modeste. Subiectele au fost lejere, chiar facile”, a spus pentru „Adevărul” profesorul Costel Barbălată.
 
Absolvenţii claselor a XII-a care s-au înscris în sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat au susţinut vineri ultima probă, respectiv proba la alegere a profilului şi specializării. Afişarea primelor rezultate şi depunerea contestaţiilor sunt programate în data de 29 august, rezultatele finale urmând să fie publicate pe 1 septembrie.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările