Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Bac 2020. Un subiect la Istorie, redactat cu greşeli gramaticale

5
24 Jun 2020 16:04:29
Autor: George-Andrei Cristescu
Astăzi a avut loc proba obligatorie a profilului de la Bacalaureatul 2020
Astăzi a avut loc proba obligatorie a profilului de la Bacalaureatul 2020

Subiectul al III-lea pe care l-au primit spre rezolvare absolvenţii de clasa a XII-a la Istorie conţine o cerinţă redactată cu greşeli gramaticale.

Astfel, a doua cerinţă de la ultimul subiect este redactată în felul următor: ”“ „Precizarea ideologiei totalitare impusă în România şi prezentarea unei practici politice totalitare adoptată de statul român în prima jumătate a secolului al XX-lea”. 
 
Formularea corectă ar fi fost: ”Precizarea ideologiei totalitate impuse în România şi prezentarea unei practici politice totalitare adoptate de statul român în prima jumătate a secolului al XX-lea”.
 
În limba română, adjectivele se acordă în gen, număr şi caz cu substantivele pe care le determină. 
 
 
Subiectele de Bacalaureat sunt redactate de experţi ai Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, o instituţie aflată în subordinea Ministerului Educaţiei. 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

adrian hora
24.06.2020, 16:35:26

Formularea corectă ar fi fost: ”Precizarea ideologiei totalitate impuse în România şi prezentarea unei practici politice totalitare adoptate de statul român în prima jumătate a secolului al XX-lea”. foarte tare - scoate-ti autocorecul lol

+1 (1 vot)
imsi imsi
24.06.2020, 18:06:58

adrian hora Cum ii sacul ii si petecul expertii au sub 30 ani si sunt rezistenti.

Xi Richard
24.06.2020, 18:08:38

nu inteleg ... sa ma lumineze cineva [ nu glumesc ] ----------------------------- ideologiei totalitare - este ok - eu inteleg despre ce este vorba ideologiei totalitate - ce dradu este aia ? ------------ iar a doua forma este o prostie ---------------- mai stie cineva limba romanistaneza aici ? intreb

pop adriana
24.06.2020, 19:51:49

Pai cate greseli grammaticale gasim zilnic la romani verzi....Eu sunt unguroaica dar vorbesc si cunosc gramatica l.romane mai bine decat 50%dintre romani! Oricum fraza e destul de alambicata ,mai ales ca multi elevi nu au vocabular,abia vorbesc(exceptand obscenitati)Lipsa lecturii,a comentariilor personale se vede.PS.Si noua ni se dictau pagini interminabile de analize literare,trebuia sa le memoram;istoria?90%dreptul romanilor asupra tarii+vitejii impotriva turcilor+comunistii.

cosmopolit ardeleanul
24.06.2020, 22:33:53

Cine zice, ala e! Este imoral sa critici pe altii pentru greseli gramaticale, cand tu vorbesti despre ideologii "totalitate".