Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Bac 2021. Care este programa pentru Limba şi literatura română

1
6 Jun 2021 12:19:07
Autor: Daniela Serb
Programa de Bac 2021 la Limba şi literatura română are mici modificări
Programa de Bac 2021 la Limba şi literatura română are mici modificări

Programa de Bac 2021 la Limba şi literatura română a fost aprobată prin Ordinul 3.237/2021. Anumiţi autori au fost scoşi, dar, în esenţă, diferenţele sunt mici faţă de programa de anul trecut.

Dacă anul trecut, din programa de Bac a absolvenţilor ultimei clase de liceu a fost eliminată întrega materie a semestrului al doilea din clasa a XII-a, anul acesta cantitatea de materie exclusă este mai mică. 
Astfel, din programa de examen la Limba şi literatura română, la profilul real/tehnologic, comparativ cu anul trecut, au fost eliminaţi doi autori, Eugen Lovinescu şi Titu Maiorescu.  
 
Reamintim că proba orală de competenţe de comunicare în Limba română va fi echivalată în acest an, în timp ce proba scrisă trebuie susţină de toţi candidaţii. 
 
Examenul va evalua în ce măsură elevii ştiu să utillizeze corect şi adecvat limba română, înţeleg şi ştiu interpreteze texte literare şi nonliterare din punct de vedere al tematicii, stilisticii şi structurii, ştiu să pună textele studiate în context şi să le raporteze la alte epoci şi curente literare şi îşi pot argumenta în scris opiniile.  
 
Programa pentru Bacalaureat 2021 la toate materiile - Se poate descarca de aici
 

Programa la Limba română - profilul real

 
 

 

Programa la Limba română - profilul umanist

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Constantine Constantine
6.06.2021, 13:07:07

Vai ce bine ca au scapat de Eugen Lovinescu şi Titu Maiorescu si ca a ramas Creanga , poate le da Capra cu 3 Iezi , varianta moderna in care lupul se substituie caprei la momentul parolei care ducea la deschiderea usii: Vine capra , bate la usa si spune parola cunoscuta: 3 iezi cucuieti bla bla bla... Iezii nimic, ala mare zice "ma poate ca e jupinul lup si si-a schimbat vocea asa ca nu deschidem!" Mai incearca capra de doua -trei ori si suparata ca iezii nu deschid pleaca inapoi la supermarket. Lupul sta la pinda si cind vede cale libera sa apropie, isi drege glasul sin incepe sa spuna parola: Trei iezi cucuieti usa mamei descuieti ca mama v-aduce voua Bautura si tigari si prafuri de tras pe nari Manele cu lautari si cafele de-alea tari Si shaorme aburinde hai deschideti iute iute. Auzind cintarea iezii au dat navala, au deschis usa si.... Va rugam sa scrieti cine era la usa: capra, lupul sau varza? Toti au scris varza! De ce? Pentru ca rationamentul lor de elevi online , le-a indicat faptul ca lupul nu maninca varza asa ca a mincat capra si a lasat varza dupa care a plecat la vizuina lui. Avertizare: dupa ce au mincat scoala pe piine din cauza pandemiei, urcindu-se prin copaci dupa semnal sau batind la usa vecinului sa aiba acces la net, toata povestea de mai sus (care reflecta starea de facto a elevului pandemic) s-ar putea sa aiba un simbure de adevar.

Modifică Setările