VIDEO BACALAUREAT 2014 A cincea lecţie video la Matematică, pentru profilul Pedagogic, la Adevărul Live

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul Costel Chiteş predă matematică la Colegiul Naţional "Tudor Vianu" din Capitală    FOTO: Eduard Enea/Adevărul
Profesorul Costel Chiteş predă matematică la Colegiul Naţional "Tudor Vianu" din Capitală    FOTO: Eduard Enea/Adevărul

Campania „Adevărul te meditează şi te premiază” a continuat şi miercuri cu o nouă lecţie la Matematică pentru cei de la profilul Pedagogic, filiera Vocaţională. Lecţia a fost susţinută de profesorul Costel Chiteş, de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, de asemenea lector dr. la Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Bucureşti.

Profesorul Costel Chiteş a explicat diferenţa între examenul de matematică pentru elevii care au studiat la profilul pedagogic, respectiv M3, şi cele de la M1 şi M2.

"Am studiat aceste subiecte şi am remarcat că nu concordă cu ceea ce elevii de la Pedagogic îşi doresc să facă. Ei trebuie să se axeze mai mult pe aritmetică şi pe geometrică pentru că asta este ceea ce vor urma ei să predea la clasă când vor deveni învăţători. Astăzi am încercat să evidenţiaz câteva aspecte teoretice studiate în ultima perioadă", a spus el.

Cum ar trebui să arate subiectele?

Profesorul de matematică spune că subiectele ar trebui să aibă mai multă aritmetică şi mai multe elemente de geometrie pentru ca elevii să aibă o gândire algoritmică. "Copilul judecă foarte repede. Noi (părinţii, bunicii – n.r.) trebuie să ne dăm seama cât de greu sunt acest probleme pentru că noi nu am fost formaţi aşa", a spus Chiteş.

Este un subiect mai greu decât ce se dă la BAC?

Cred că aceste subiecte trebuie să cuprindă mai multe probleme de aritmetică.

Un sfat general pentru elevi?

"În primul rând urmează o perioadă în care încet încet se despart de şcoală, de colegi şi această ruptură îi debusolează, iar eu le recomand să lucreze de dimineaţă, pe creierul limpede, 1două-trei ore după care să facă o plimbare. Să consume vitamine, mâncăruri uşoare, poate şi un somn de după-amiază, după care să revină la învăţat. Referitor la matematică, le recomand să insite pe formule, teoreme, rezultate, să observe anumiţi algoritmi de calcul pe care i-au făcut pentr a nu-i uita. Să fie cu mintea limpede pentru a putea învăţa", a încheiart profesorul.


Marţi, profesorul Costel Chiteş a arătat cum se rezolvă un subiect de Matematică de la profilul Tehnologic, iar săptămâna trecută, profesorul Adrian Troie de la Colegiul Naţional "Sf. Sava" a discutat joi pe variantele de subiecte primite de elevii de la profilul Ştiinţele Naturii din anul 2010, subiecte ce se găsesc şi pe site-ul subiecte.edu.ro, în cadrul celei de-a treia lecţii video pentru Matematică.

Tot săptămâna trecută, miercuri, profesorul Costel Chiteş a pregătit şi a rezolvat în direct la Adevărul Live o variantă cu subiecte pentru elevii de la profilul Mate-Info, iar luni, profesorul Adrian Troie a arătat cum trebuie rezolvat un subiect de Mate-Info şi care sunt greşelile pe care le fac elevii la acest gen de subiect.

Subiectul pe care l-a rezolvat, astăzi, profesorul Costel Chiteş:

Subiect Matematica M3

Lecţii de consiliere pentru Bac

Începând de luni, 14 aprilie, şi până la sfârşitul lunii iunie, vor fi disponibile pe platforma Bacalaureat 2014, integrată în secţiunea Educaţie de pe adevarul.ro, 40 de lecţii video. 

Profesori de la licee de top din Bucureşti le vor arăta elevilor cum trebuie rezolvate subiectele de la examen şi ce ar trebui să înveţe.

Săptămâna trecută am avut patru lecţii video de consiliere pentru cei care se pregătesc de Bacalaureat, iar în urmă cu două săptămâni am prezentat lecţiile la Limba şi Literatura Română, predate de profesoara Iulia Pop, care le-a explicat elevilor cum trebuie rezolvate subiectele de la Bacalaureat, ce fel de cerinţe vor primi şi cum ar trebui abordate acestea.

De asemenea, la Adevărul Live vor fi şi lecţii video destinate pregătirii pentru toate probele orale şi pentru proba scrisă la alegere.

Meditaţii video pentru Evaluarea Naţională

Elevii de clasa a VIII-a vor putea găsi în secţiunea Educaţie de pe adevarul.ro şapte lecţii video, de la sfârşitul lui aprilie şi până la finalul lunii mai. Două dintre acestea vor fi de pregătire teoretică pentru cele două probe (Română şi Matematică) şi cinci de consiliere, de la pregătirea psihică pentru primul examen naţional serios până la completarea corectă a fişei de înscriere la liceu şi alegerea profilului liceului.

Consiliere pentru elevi

Dintre cele 40 de lecţii de pe adevarul.ro, 10 vizează partea de consiliere şi sunt oferite de specialişti care au lucrat cu liceeni în anii trecuţi şi care i-au ajutat să promoveze cu succes testele naţionale. Consilierii le vor spune elevilor cum să se organizeze ca să înveţe toată materia, cum să facă faţă stresului, cum să comunice cu profesorii şi cu părinţii sau cum să se pregătească psihic şi fizic pentru a face faţă unei lungi perioade de examene.

Marele premiu: 1.000 de euro

În cadrul acestei campanii, Adevărul a pregătit şi o serie de premii pentru elevi.

Pentru a participa, trebuie să accesaţi acest link şi să vă înscrieţi în secţiunea Bacalaureat 2014 pe adevarul.ro cu un eseu motivaţional pe tema “Care este visul tău?”, să strângeţi cât mai multe like-uri şi share-uri şi, astfel, puteţi câştiga premii Biocebral ce vă vor da energie pe toată perioada examenelor, dar mai ales marele premiu în valoare de 1000 Euro!

Dorim participanţilor mult succes şi mult spor la învăţat!


Pe aceeaşi temă:

BACALAUREAT 2014 A patra lecţie la Matematică, pentru profilul Tehnologic, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 A treia lecţie la Matematică, pentru profilul Ştiinţele Naturii, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 A doua lecţie la Matematică, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 Prima lecţie video la Matematică: cum pot fi evitate cele mai comune greşeli în rezolvarea exerciţiilor

BACALAUREAT 2014 Prima lecţie de consiliere: „Un copil încurajat să-şi găsească chemarea e un adult de succes”

BACALAUREAT 2014 A doua lecţie de consiliere: „Ar trebui să existe şcoli pentru părinţi”

BACALAUREAT 2014 VIDEO A treia lecţie de consiliere: La şcoală, profesorii iau locul părinţilor elevilor

BACALAUREAT 2014 A patra lecţie de consiliere despre frica de eşec şi orientarea în carieră, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 Prima lecţie de Română cu profesoara Iulia Pop de la Colegiul „Sf. Sava“, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A doua lecţie la Română, despre eseul literar, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A treia lecţie la Română, pentru elevii de la Real, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A patra lecţie la Română, pentru elevii de la Real, la Adevărul Live

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite