Bacalaureat 2019. Peste 5.000 de elevi din Capitală au depus contestaţii. La ce probă s-au depus cele mai multe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezultate după contestaţii Bac 2013 Timişoara

5.275 de contestaţii au fost depuse luni în Bucureşti, a anunţat marţi Inspectoratul Şcolar. Cele mai multe contestaţii s-au înregistrat la Limba şi literatura română.

Concret, la proba Limba şi literatura română au fost depuse 2.070 de contestaţii,  iar la proba obligatorie a profilului (Istorie şi Matematică) 1.719 contestaţii.  Şi la proba la alegere a profilului şi a specializării, au fost candidaţi nemulţumiţi de notele obţinute, 1.477 alegând să depună contestaţie.  

Nu în ultimul rând, la Limba şi literatura maternă, nouă elevi au depus contestaţie. 

Odată încheiate examenele şi depuse contestaţiile, urmează soluţionarea acestora şi afişarea mediilor finale. Conform metodologiei de promovare a examenului de Bacalaureat 2019, este necesar ca media generală să fie minim 6, iar notele la fiecare probă scrisă să fie minim 5.

 În cazul în care un elev a obţinut media generală 5,99, aceasta se rotunjeşte automat la 06.00 iar candidatul este considerat promovat.  Situaţia nu se aplică însă dacă elevul are media generală la Bacalaureat 5,98. Aceasta nu se rotunjeşte şi se consideră că tânărul a picat examenul. După afişarea rezultatelor finale, absolvenţii de liceu care au promovat Bacalaureatul în sesiunea din vară îşi pot pregăti dosarul de admitere la facultate. Unele universităţi au şi opţiune de înscriere online, preconizată până la finalul lunii iulie. 

Toamna se numără candidaţii la cea de-a doua sesiune 

Emoţiile continuă însă pentru tinerii care nu trec de prima sesiune a Bacalaureatului, ei având opţiunea să se înscrie în cadrul celei de-a doua sesiuni, care are loc la sfârşitul verii. Astfel, între 15 şi 19 iulie are loc înscrierea candidaţilor, iar pe 26 iulie este programată înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe. 

Probele scrise încep pe 21 august, cu cea la Limba si literatura română, urmată de cea la Limba maternă, pe 22 august. Proba obligatorie a profilului se susţine pe 23 august iar cea la alegere, pe 26 august. 

Urmează apoi probele orale, prima fiind evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în Limba română, pe 27 şi 28 august, urmând ca pe 29 august să aibă loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar între 30 august - 2 septembrie, evaluarea competenţelor digitale.

Nu în ultimul rând, între 2 – 3 septembrie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională. În ceea ce priveşte rezultatele pentru sesiunea de toamnă, acestea vor fi afişate pe data de 3 septembrie, iar depunerea contestaţiilor se va putea face în aceeaşi zi, între orele 12:00-16:00. În final, rezolvarea contestaţiilor va fi între 3-6 septembrie, iar rezultatele finale la Bacalaureat 2019 vor putea fi consultate de către candidaţi pe 7 septembrie.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite