Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Bacalaureat 2020. Baremele pentru subiectele de la Istorie DOCUMENT

0
24 Jun 2020 15:22:03
Autor: Laurenţiu Sirbu
Bacalaureat 2020 FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Bacalaureat 2020 FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Absolvenţii de liceu au susţinut astăzi, 24 iunie, proba obligatorie a profilului, cei care au terminat profilul umanist susţinând examenul la Istorie.

Profesoara de istorie Iuliana Căplescu, cadru didactic la Colegiul Naţional ”Matei Basarab” din Bucureşti, a comentat pentru ”Adevărul” gradul de dificultate a subiectelor primite de absolvenţii de clasa a XII-a de la profilul uman, la Istorie.
 
”Primul subiect este foarte uşor. Al doilea, la fel, nu pune probleme. În schimb, cel de-al treilea – punctul referitor la precizarea ideologiei totalitare impusă României şi prezentarea unei practici totalitare adoptată de statul român în prima jumătate a secolului XX cere puţină atenţie, pentru că acolo e o capcană, ca să spunem aşa”, avertizează profesoara. 
 
Despre ce este vorba?  ”Comunismul la noi începe în 1948. Este impus. Aici îi va încurca un pic. De ce? Pentru că e prima jumătate, da? Comunismul este impus în prima jumătate, în 1948. Adică doi ani din această primă jumătate. Şi mi-e să nu-i deruteze. După 1950, treci în a doua jumătate a secolului. Singura capcană este aici. Trebuie doar să fii atent”, a conchis professoara Iuliana Căplescu.
 
Vezi aici rezolvarea subiectelor la Istorie.
 
   

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii