Şcoală

articolul anterior articolul urmator

UPDATE BACALAUREAT 2013 Rezolvarea subiectelor la Geografie

0
5 Jul 2013 10:49:23
Autor: Alina Brebenel
Unii elevi de clasa a XII-a au susţinut miercuri proba la Geografie FOTO Adevărul
Unii elevi de clasa a XII-a au susţinut miercuri proba la Geografie FOTO Adevărul

Elevii de clasa a XII-a au susţint vineri cea de-a treia probă la Bacalaureat, la una dintre materiile opţionale. „Adevărul” vă prezintă rezolvarea integrală a subiectelor la Geografie, despre care profesorii spun că au fost destul de accesibile.

Adevărul LIVE Rezolvarea subiectelor de la toate probele la alegere de la BAC 2013

La proba de Georgrafie de la Bacalureat 2013 sunt urmatoarele subiecte:

Subiectul 1: pe baza unei hărţi a Europei, candidaţii au avut de identificat râuri, oraşe capitală şi forme de relief

la un alt subpunct pe baza aceleiaşi hărţi, au avut de făcut comparaţii între climatul formelor de relief

Subiectul 2: pe baza hărţii României, elevii au avut de identificat forme de relief, oraşe şi râuri din ţară
Examenul de Bacalaureat 2013 se încheie vineri, 5 iulie, cu proba scrisă la alegere, la care sunt aşteptaţi să participe 165.000 de elevi înscrişi pe listele de Bac 2013.

Subeiecte 3: candidaţii au avut de interpretat un grafic cu temperaturi şi precipitaţii
Un alt subpunct al subiectului al treilea le cerea candidaţilor să vorbească despre oraşele, formele de relief, structurile Ungariei

- La ultimul subpunct al subiecutlui al treilea, candidaţii au avut de numit doi factori pentru care ar trebui să adere la UE ţările care nu sunt membre

Părerile profesorilor despre subiectele la Geografie

„Subiectele par a fi nişte subiecte uşoare, pe care le puteau rezolva cu uşurinţă. Au avut astfel de subiecte şi la simulare, se merge pe acelaşi tipar. Foarte mulţi elevi aleg geografia, pentru că este o materie mai uşoară”, a explicat Laurenţiu Dinu, profesor de geografie la Liceul Internaţional de Informatică.

Elevii, susţine Dinu, aleg geografia pentru că e vorba de hărţi şi e mult mai simplu să vizualizezi totul. De când am intrat în Uniunea Europeană, subiectul 1 – Geografia Europei – a fost introdus ca parte din educaţia lor europeană.

Rezolvarea subiectelor - în direct la ADEVARUL LIVE

Primele două subiecte sunt, de regulă, extrem de accesibile, susţine profesorul Luarenţiu Dinu. Orice elev care are minime cunoştinţe de cultură generală, le poate rezolva, chiar fără să înveţe. Gândiţi-vă că mulţi dintre ei trebuie să răspundă la întrebări despre oraşe europene pe care le-au vizitat deja. Lucrurile sunt foarte diferite acum. 

Subiectul al treilea este structurat pe baza unui grafic. Ei trebuie să identifice mai multe lucruri pe respectivul grafic. Şi punctul A şi punctul B fac referire la acest grafic. În general la ultimul punct, se cere identificarea formelor de relief dintr-o ţară – cel mai adesea vecină cu România.

Subiectul trei este întotdeauna un subiect de cultură generală, de dezvoltare, astfel că elevii trebuie să înţeleagă elemente de geopolitică.

Rezolvările ultimului subpunct de la subiectul al treilea

Elevii care au trecut prin materie nu au avut nicio problemă. Ţine de cultură generală să cunoaştem două oraşe sau două forme de relief dintr-o ţară vecină. 

Bacalaureatul de anul acesta se încheie cu testarea cunoştinţelor elevilor la materia opţională de profil, la alegere dintre fizică, biologie, chimie, informatică, geografie, filosofie, logică, psihologie, economie şi sociologie.

Examenul de Bacalaureat 2013 se încheie vineri, 5 iulie, cu proba scrisă la alegere, la care sunt aşteptaţi să participe 165.000 de elevi înscrişi pe listele de Bac 2013. 


Puteţi vedea celelalte subiecte în linkurile de mai jos. 

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013/ Subiectele şi rezolvările la proba de Fizică

Elevii de clasa a XII-a susţin vineri cea de treia probă la Bacalaureat, la una dintre materiile opţionale. „Adevărul” vă prezintă rezolvarea integrală a subiectelor la Fizică.
 
SUBIECTE BAC 2013 / Rezolvarea subiectelor la Informatică
 
Astăzi are loc ultima proba la Bac 2013. George Trifan, profesorul de informatică la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti discută şi rezolvă subiectele de la Bacalaureat în studioul Adevărul Live.
 
 
Elevii de clasa a XII-a susţin vineri cea de treia probă la Bacalaureat, la una dintre materiile opţionale. adevarul.ro vă prezintă subiectele la proba de economie de la Bacalaureat 2013.
 
 
Elevii de clasa a XII-a au susţinut vineri cea de treia probă la Bacalaureat, la una dintre materiile opţionale. „Adevărul” vă prezintă rezolvarea integrală a subiectelor la Anatomie.
 
 
Profesoara de Biologie  Claudia Neguţ, de la Colegiul Naţional ”Mihai Viteazul” din Capitală, va rezolva, vineri, subiectele la BAC 2013 la biologie, la Adevărul Live.
 
 
Elevii de clasa a XII-a susţin vineri cea de-a treia probă la Bacalaureat, la una dintre materiile opţionale. „Adevărul” vă prezintă rezolvarea integrală a subiectelor la Fizică, despre care elevii care au ieşit deja din clasă spun că au fost destul de accesibile.
 
 
Peste 165.000 de absolvenţi de liceu susţin vineri, 5 iulie, ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat 2013 - proba la alegere, în funcţie de profil. Adevarul.ro publică, vineri, rezolvarea subiectelor la Bac 2013, pe care le va rezolva şi dezbate împreună cu profesori şi candidaţi la examenul de maturitate.

BACALAUREAT 2013 Rezolvarea subiectelor la matematică: profilul Pedagogic

Elevii care au terminat o clasă cu profil de matematică-informatică au susţinut miercuri examenul la matematică. După încheierea probei, cei mai mulţi tineri au susţinut că subiectele au fost accesibile, însă cu toţii au fost de acord că pentru a obţine o notă peste 9,00 ar fi fost nevoie de studiu intens.

BACALAUREAT 2013 Rezolvarea subiectelor la matematică: profilul Ştiinţele Naturii

Elevii care au terminat o clasă cu profil de Ştiinţele Naturii au susţinut miercuri examenul la matematică. După încheierea probei, cei mai mulţi tineri au susţinut că subiectele au fost destul de accesibile.

BACALAUREAT 2013 Rezolvarea subiectelor la matematică: profilul Tehnologic

Elevii care au terminat o clasă cu profil tehnologic au susţinut miercuri examenul la matematică. După încheierea probei, cei mai mulţi tineri au susţinut că subiectele au fost accesibile, unii chiar s-au aventurat să le clasifice ca având dificultate redusă

BACALAUREAT 2013 Rezolvarea subiectelor la matematică: Mate-Info

Elevii care au terminat o clasă cu profil de matematică-informatică au susţinut miercuri examenul la matematică. După încheierea probei, cei mai mulţi tineri au susţinut că subiectele au fost accesibile, însă cu toţii au fost de acord că pentru a obţine o notă peste 9,00 ar fi fost nevoie de studiu intens.

BACALAUREAT 2013 Rezolvarea subiectelor la Istorie

Profesorul Cornelius Riegler, de la Colegiul Naţional ”George Coşbuc” din Capitală, a rezolvat, la Adevărul Live, subiectele primite de elevii de la Uman la examenul de Bacalaureat de astăzi, punct cu punct, alături de Ciprian Stoleru, editor la ”Historia”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările