articolul anterior articolul urmator

Bacalaureatul 2018 confirmă degradarea învăţământului românesc

11
5 Jul 2018 11:38:46
Ştefan Vlaston

11 Comentarii

pathfinder
5.07.2018, 12:46:30

Modul in care se da examenul final, la terminarea liceului, trebuie schimbat. Bacalaureatul, unde elevii trebuie sa invete mecanic (imi amintesc cu furie cate "comentarii" am invatat pe de rost la vremea mea) nu e relevant in nici un fel. Ce dracu'?!?

+2 (2 voturi)
piatisotvoseminatati
5.07.2018, 16:30:39

Comentariu considerat abuziv.

Adrian Andrei
5.07.2018, 20:43:21

Seminatule, azi ti-ai schimbat stilul. Cred ca voi, postacii, lucrati ca taximetristii la autobaza "Sefu, ce masina iau azi? Ia-o pe aia deviata dar nu uita sa-i resetezi kilometrajul!" "Si eu, sefu? Tu, Scarlat, ramai pe aia veche, pe celelalte le-ai facut praf!"

+1 (1 vot)
Casandra II
5.07.2018, 14:37:04

D-le prof. Vlaston, Dvs. mai aveti sperante ca actualii guvernanti ar avea vreo sansa sa indrepte cursul accelerat al invatamantului romanesc catre o catastrofa clara si anume s o ia spre directia buna? Mie imi face impresia ca invatamantul nostru e ca un tren ramas fara frane, ce coboara, coboara, pana ajunge in groapa. Eu, care am iesit de vreo 20 de ani din postura de colaborator al unei universitati tehnice, de unde mai aflam diverse stiri privind nivelul studentilor, recunosc ca sunt la fel de pesimist ca si dvs. Mi-aduc aminte cat de stupefiat am fost cand unul dintre profesori mi-a povestit, odata, ca are studenti in anul 3 care nu stiu cat face (0,1) la patrat si nu-mi venea sa cred ca e posibil asa ceva. "Reformele" si contrareformele promovate de fiecare nou guvern instalat la palatul Victoria, ba si de fiecare ministru al invatamantului in cadrul aceluiasi guvern, au avut drept rezultat, acest esec de rasunet. Toata zbaterea unor ministri competenti si bine intentionati a fost anulata de urmatorul ministru din partea psd, care a bulversat pur si simplu sistemul.incat acesta a sucombat de-a binelea.... Invatamantul a ajuns o adevarata cenusareasa la ora actuala: dupa ce ca este printre cele mai slab finantate ministere, mai duce lipsa si de cadre didactice care sa fie dedicate profesiunii de dascali. psd-ul fiind partidul care a stat cel mai mult la guvernare in perioada postdeecmbrista, este principalul vinovat pentru acest dezastru spre care se indreapta cu viteza unui accelerat invatamantul, iar abramburica este de departe "premianta". In acest context, delaratiile infractorului dragnea nu valoreaza nici cat o ceapa degerata, daca observam ca in aceasta perioada de sultanat dragnesc, ministerul educatiei a fost condus de niste acerebrali precum liviu pop, sau valentin popa, ca sa nu mai amintim de influenta nefasta a abramburicai, din postura de sefa comisiei din senat pentru educatie, atunci cand nu era ministru.... P.S. psd nu are nevoie ca romanii sa fie educati, sa se poata descurca singuri in viata. Ea, pesedeaua, are nevoie de analfabeti, care sa nu stiu sa citeasca, ca nu cumva sa fie tentati sa mai citeasca si altceva decat adresele de la comisia de asistenta sociala, ori care e sigla partidului pe care sa puna stampila la vot....

+3 (5 voturi)
piatisotvoseminatati
5.07.2018, 16:37:39

Comentariu considerat abuziv.