Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Bătălie pentru mărirea vacanţei elevilor. Când va începe şcoala

4
5 Aug 2019 14:43:50
Autor: Simona Chirciu, Iulia Cimpoeru
FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

Comisia de Dialog Social (CDS) a discutat luni despre structura anului şcolar 2019-2020. Deşi reprezentanţii elevilor şi ai părinţilor au susţinut începerea anului şcolar pe data de 9 septembrie, încă nu s-a ajuns la o decizie, aceasta urmând a fi luată de către ministrul interimar.

Luni  s-a propus ca vacanţa de vară să nu fie prelungită până în 16 septembrie, aşa cum îi ceruse Viorica Dăncilă Ecaterinei Andronescu. Astfel, anul şcolar 2019-2020 va începe pe data de 9 septembrie, conform Federaţiei Coaliţia pentru Educaţie. Decizia finală îi aparţine însă ministrului interimar Breaz, nu Coaliţiei pentru Dialog Social. Ministerul Educaţiei a transmis că încă se dezbat concluziile întâlnirii de luni. 

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi Iulian Cristache, a arătat că discuţiile din şedinţă au fost tensionate. „Pentru prima dată, de când sunt preşedintele federaţiei, s-a încercat să ni se bage pumnul în gură... de catre reprezentantul Ministerului Muncii.
 
O doamnă, care văzând opozitia societatii civile, a atras atentia SdS, domnului Gigel Paraschiv, că noi avem statut de invitaţi si nu membrii comisiei. Adică, beneficiarii primari si secundari trebuie să pună batista pe tambal. (...) Toţi, dar absolut TOŢI... nu am fost de acord cu modificarea structurii anului scolar. Acum... aşteptăm decizia politică”, a precizat Cristache. 
 
Decizia comisiei urmează să fie validată de ministrul interimar al Educaţiei, Daniel Breaz.
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Alexandru Preda
5.08.2019, 16:01:17

Elevii pot începe școala pe 16 septembrie și în schimb sa se desființeze săptămâna aceeea de pierdere de vreme, numita pompos "școala altfel". Astfel, anul școlar rămâne în rest cu aceeași structura. S-ar pierde doar aparent o săptămână de scoala.

+2 (2 voturi)
Stanila Ion
5.08.2019, 20:33:18

Se bate apa in piua...Ce-ar fi sa inversam durata studiilor cu a vacantelor si "vitavercea"!?

Jean Nistorica
5.08.2019, 21:01:47

In onoarea si pentru cinstirea lui Spiru Haret, reformatorul invatamantului romanesc, si cel care a stabilit ca anul scolar incepe la 15 septembrie si se termina la 15 iunie, aceste date ar tebui sa fie repere ale poporului roman si ale invatamantului romanesc. Bai, de-ar veni apocalipsa, razboiul atomic, sfarsitul lumii, invierea mortilor, in Romania anul scolar incepe la 15 septembrie si se termina la 15 iunie. Bai, orice ar fi, intelegi. Si anul scolar ar trebui sa se numeasca anul scolar Spiru Haret. Nu conteaza cand pica 15 septembrie sau 15 iunie, sambata, duminica, de Paste, Craciun sau Revelion, bai nu conteaza, incepi anul scolar pe 15 septembrie si il termini pe 15 iunie.

+1 (1 vot)
Silvia Silvia
6.08.2019, 13:43:07

Alooooo ministeru invatamantului puneti pe 16 septembrie cum era si inainte , ce atata tura vura sa se inceapa pe 09.09.2019 lasati cum era inainte,cine mama masii i-a pus pe astia cu asociatiile sa ia decizii in locul nostru al parintilor,pe mine ca parinte nu m-a intrebat nimeni si nici pe copii mei daca vor sa inceapa scoala pe 09 septembrie... Care este de fapt scopul de aincepe scoala pe 09 .09 ???

Modifică Setările