Burse de 4.000 de lei pe an pentru elevii din familii sărace. Ce criterii trebuie să îndeplinească copiii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii din medii defavorizate, mai precis care au cel mult 600 de lei venit pe membru de familie, vor beneficia din toamnă de o bursă în valoare de 2.000 de lei pe semestru. Cel puţin aşa a declarat recent ministrul Educaţiei, Valentin Popa.

„Este cel mai mare proiect care va fi implementat la nivelul Ministerului Educaţiei Naţionale. Sunt propuse câte 50.000 de burse pe semestru, în valoare de 2.000 de lei fiecare (bursele vor fi alocate timp de doi ani-n.r.), însă nu tuturor, ci vor fi oferite elevilor care au promovat semestrul, care au mai puţin de 10 absenţe şi care au un venit pe membru de familie mai mic de 600 de lei“, a spus ministrul Educaţiei, Valentin Popa, la prezentarea bilanţului de şase luni de mandat, scrie portalinvatamant.ro.

(bursele vor fi alocate timp de doi ani-n.r.)

Creşte cuantumul bursei „Bani pentru liceu“

Până acum elevii au beneficiat numai de bursele de ajutor social, de câte 70 de lei lunar, care se acordă pe durata unui întreg an. Acestea au fost alocate pentru următoarele categorii de copii: cei rămaşi fără părinţi sau bolnavi de TBC, diabet, boli maligne, sindrom de malabsorbţie grav, insuficienţă renală cronică, astm bronşic, epilepsie, cardiopatie congenitală, hepatită cronică sau glaucoma.

Totodată, de această bursă pot beneficia şi elevii care provin din familii care nu realizează un venit mediu lunar, pe ultimele 12 luni, pe membru de familie, mai mare de 50% din salariul minim net pe economie.

De asemenea, ministrul Educaţiei a anunţat că va creşte şi cuantumul bursei „Bani de liceu“ de la 180 de lei la 250, cât şi plafonul de la 150 de lei la 500 de lei pe membru de familie. Sprijinul financiar din cadrul programului „Bani de liceu“ se acordă elevilor pe toată durata cursurilor. Iar cei din clasa a XII-a beneficiază de aceşti bani inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de Bacalaureat. Şi acest suport financiar este condiţionat de prezenţa la şcoală, elevii riscând să piardă ajutorul dacă acumulează mai mult de 20 de absenţe nemotivate într-o lună. 

 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite