Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Burse private de studii pentru elevi şi studenţi, oferite de Hidroelectrica. Ce condiţii trebuie îndeplinite

0
9 Jan 2020 18:15:29
Autor: Simona Chirciu
Hidroelectrica oferă 37 de burse pentru elevi  şi studenţi FOTO: Arhivă
Hidroelectrica oferă 37 de burse pentru elevi  şi studenţi FOTO: Arhivă

Hidroelectrica S.A. anunţă organizarea selecţiei pentru acordarea unui număr de 37 de burse private de studii pentru elevii şi studenţii înscrişi la cursuri de zi, pe teritoriul României. Bursele sunt repartizate astfel: 24 de burse pentru studenţi şi 13 burse pentru elevi.

Bursele sunt repartizate astfel: pentru studenţi de la facultăţi cu profil energetic, hidroenergetic, electrotehnic şi electromecanic: 16 pentru studenţi de la facultăţi cu profil de construcţii hidrotehnice, economic, juridic, IT: 8 pentru elevi din învăţământul tehnic preuniversitar cu profil energetic, electrotehnic şi electromecanic: 13, arată Hidroelectrica.
 
Bursele private de studii se acordă de Hidroelectrica în conditiile Legii nr.376/2004 actualizate şi ale Ordinului nr. 1759/2004 privind aprobarea instrucţiunilor de aplicare a acesteia, pentru persoane fizice române aflate în calitate de: elevi înscrişi la cursurile de zi ale liceelor sau colegiilor cu profil tehnologic, pe teritoriul României, începând din anul III de studii (clasa a XI-a); studenti înscrişi la cursuri universitare de zi, pe teritoriul României, începând din anul II de studii.

Solicitanţii vor transmite la Hidroelectrica – Departamentul Resurse Umane/Serviciul Dezvoltare Personal, dosarul de înscriere constituit din: Fişa de inscriere – poate fi descarcata de pe site-ul societatii hidroelectrica.ro - original; Declaraţie privind relaţie de rudenie sau de afinitate până la gradul IV, cu membrii Directoratului Hidroelectrica S.A.; o fotografie tip paşaport; Carte de identitate - copie; Curriculum Vitae in format Europass actualizat la data depunerii documentelor - original; Diplome, atestate, certificate de participare la sesiuni de comunicari stiintifice, implicare in proiecte de cercetare si de voluntariat etc. – copie; Adeverinţă de elev/student -original; Situaţia şcolara, valabilă la data depunerii documentelor - original; Două recomandari, semnate şi datate de către două cadre didactice/universitare - original şi Notă de informare date cu caracter personal. Data limită de depunere a dosarului de înscriere este 17.01.2020 ora 12.00.
 
Selectia candidaţilor pentru acordarea unei burse private de studii se face prin intermediul unui  interviu de selecţie. În cadrul interviului de selecţie, comisia de selecţie va avea în vedere cel puţin următoarele criterii: capacitatea de a argumenta alegerea făcută din punct de vedere al studiilor şi al abilităţilor practice; interesul şi implicarea candidatului pentru continuarea studiilor şi reuşita în carieră; implicarea în activităţi extracurriculare; abilităţile de prezentare şi susţinere a ideilor în faţa comisiei de selecţie.  
 
Condiţiile obligatorii pentru admiterea la interviul de selecţie:
 
Solicitantul trebuie să fie persoană fizică română; student al unei instituţii de învăţământ superior acreditate de Ministerul Educaţiei Naţionale, înscris la cursurile de zi şi să îndeplinească toate condiţiile de înscriere în anul de studiu pentru care se solicită bursa; elev al unui liceu/colegiu tehnologic, înscris la cursurile de zi şi să îndeplinească toate conditiile de înscriere în anul de studiu pentru care se solicită bursa; solicitantul trebuie să facă dovada promovării tuturor examenelor din cadrul anilor de studiu anteriori solicitării bursei, în cazul studenţilor,sau a anilor de studiu anteriori solicitării bursei, în cazul elevilor;  media de absolvire de către solicitant a anului de studiu anterior solicitării bursei să fie de minim 8,00 şi media la purtare, pentru elevi, 10 (zece); media de absolvire de către solicitant a ultimului an de studiu a fost de minim 8,00 şi nota de absolvire a examenului de licenţă minim 8, acolo unde este cazul; solicitantul nu primeşte bursă din partea unei societăţi, organizaţii sau instituţii de stat – alta decât institutia de invăţământ superior la care a fost admis, pentru studenţi/alta decât bursa de la Ministerul Educaţiei Naţionale, pentru elevi – cu excepţia burselor cu caracter social.
 
În cazul studenţilor aflaţi în anii terminali de studii universitare sau de masterat, tema lucrării de licenţă/disertaţie trebuie să aibă legătură cu activitatea Hidroelectrica. Fişa de înscriere poate fi descărcată de pe site-ul societăţii Hidroelectrica.
 
Analiza documentelor se va face până pe 22 ianuarie, comunicarea listei cu canditaţii admisi pentru interviul de selectie fiind programată pentru 27 ianuarie. Desfăşurarea interviului de selectie se va realiza în perioada 28-31.01.2020, iar încheierea contractelor de acordare a burselor va fi pe 3, respectiv 4 februarie, se arată pe site-ul Hidroelectrica. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările