Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Când începe şcoala. Ce s-a întâmplat cu cererea lui Dăncilă de prelungire a vacanţei de vară

23
5 Aug 2019 21:10:51
Autor: Iulian Bîrzoi
FOTO Alexandra Pandrea
FOTO Alexandra Pandrea

23 Comentarii

Gicu Gicu
5.08.2019, 21:28:37

politia romana..

-1 (3 voturi)
Fahrenheit 451
5.08.2019, 22:46:04

Până la urmă de ce tot frecați data asta de începere a școlii, care sunt rațiunile? Se știe foarte bine că nu sunt un simpatizant PSD, dar cererea lui Dăncilă, de începere a școlii pe data de 16 septembrie, e făcută, la rândul ei, de patronatele din turism. Au dreptate! Banii care i-ar fi putut câștiga înseamnă și încasări la bugetul Statului, bani folosiți pentru plata salariilor, a pensiilor etc. Îl doare la bască pe Cristache de acest aspect, dar vine cu texte din astea, că cei care doresc începerea școlii mai târziu dovedesc lipsă de respect față de sistemul de învățământ în general. Asta s-o crezi tu, Cristache! Lăsați copiii să se bucure de încă o săptămână de vacanță, de timp frumos de toamnă, alături de părinți! Breaz, fii breaz și dă-le cu flit! I-a pus cineva pe ăștia reprezentanții părinților, mi-am dat eu acordul ca, să mă reprezinte? Mai auzi și despre așa-zișii reprezentanți ai societății civile. Te-am pus eu acolo, te-am delegat eu ca, să mă reprezinți, sau mai sifonați niște bani primiți de la Stat și UE? Uite ce am citit despre această Federație: ,, FNAP-IP s-a infiintat in octombrie 2005 si constituie platforma-suport de manifestare deschisa tuturor asociatiilor/Consiliilor reprezentative /Comitetelor de parinti si chiar al parintilor ai caror copiii frecventeaza institutiile de invatamant preuniversitar din Romania: gradinite, scoli, licee, alte forme de invatamant.’’ Sunt de acord ca, părinții să fie reprezentați în relația cu Ministerul Educației, dar nu așa, ci prin vot, fiecare părinte să-și dea acordul! Federația Națională a Asociațiilor de Părinți, în ciuda numelui pompos, nu cuprinde, nici pe departe, totalitatea sau majoritatea asociațiilor de părinți, nu reprezintă voința părinților! Vă spun drept, nenea ăsta pare mai degrabă un vânzător de ceaune care-și mână, din coviltir, mârțoagele! Uitați-vă la fața lui și o să înțelegeți!

+1 (7 voturi)
Codruta=Tepes
6.08.2019, 06:02:17

@Fahrenheit 451 Da' s-o prelungeasca nelimitat, ca orice turist i-e frica de scoala! Nici parintii sa nu mai mearga la munca, ca afecteaza turismul! Iar francezii, elvetienii, croatii,slovenii, germanii, belgienii, olandezii si alti europeni sa-si declare urgent turismul ca falimentar, ca ei n-au decat 6-8-9-10 saptamani de vacanta de vara pentru copii, nici macar 11 ca noi! Nici in Madrid n-a fost turism anul trecut, cu vacanta intre 21 iunie si 7 septembrie. Nici in Barselona, cu 21 iunie 12 septembrie...

-2 (6 voturi)
imsi imsi
5.08.2019, 23:58:04

Sa inceapa cu o saptamina mai devreme daca vor la scoala iar in prima saptamina sa dea lucrari in fiecare zi notate serios asa ca alta data sa si vada de groapa cu nisip nu de dat sfaturi la profesori.

+1 (3 voturi)
Alexandru Preda
6.08.2019, 04:14:09

Poate începe școala pe 16 septembrie și sa se câștige săptămâna 9-16 septembrie pe parcursul anului școlar, renunțându-se la acea stupida și inutila săptămână Școala altfel.

+2 (6 voturi)