Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Când se schimbă calendarul anului şcolar

3
22 Oct 2021 06:39:46
Autor: Daniela Serb
Elevii intră de luni într-o vacanţă forţată de două săptămâni
Elevii intră de luni într-o vacanţă forţată de două săptămâni

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat joi că nu mai târziu de 5 noiembrie vom avea decizia de modificare a structurii anului şcolar.

„Două săptămâni de vacanţă e maximul care poate fi recuperat prin modificarea structurii anului şcolar. Elevii din anii terminali nu vor avea de suferit din perspectiva numărului de săptămâni de cursuri. Nu susţin o vacanţă mai mare de două săptămâni. Vom vedea în ce măsură se va putea reveni în bănci fizic, vom vedea în funcţie de evoluţia epidemiologică“, a mai spus Cîmpeanu.

Şeful Educaţiei a mai spus că va avea consultări cu reprezentanţii elevilor şi cu reprezentanţii profesorilor pentru a vedea care este maniera optimă de modificare a structurii anului şcolar, astfel încât perioada de cursuri să nu fie diminuată.
 
Silviu Morcan, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, CNE, a declarat că, într-o oarecare măsură, au fost de acord cu această vacanţă forţată: „Din simplul motiv că este o măsură de compromis. Pentru că am văzut foarte clar că învăţământul online a fost un simulacru în ultimii doi ani de zile, n-a fost, în niciun caz ceva fericit. Din păcate, pentru învăţământul online nu s-a făcut în continuare nimic. Nu avem nici acum dispozitive, conexiune, platforme şi aşa mai departe. Ne-am dori ca această vacanţă să vină în sprijinul elevilor astfel încât ei să poată recupera conţinuturile din cele două săptămâni în format fizic, dar fără să se atingă în vreun fel calendarul examenelor naţionale din vară şi sfârşitul anului şcolar. Am solicitat ministerului aceste lucruri”, a subliniat reprezentantul elevilor.

Elevii mai vor ca în aceste două săptămâni de pauză autorităţile să finalizeze achiziţia testelor non-invazive din şcoli. 
 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Lica Mosu
22.10.2021, 07:21:48

@ Menestrelu care bate câmpurile !! Elevii ,, și-ar dori” și ei : 1. Un ministru care să aibă habar cu ce se mănâncă învățământul - măcar în ...România ! 2. Un ,,comitet” al elevilor care să fie mult mai activ,; 3. Un comitet al părinților care să pună ,,piciorul în prag” și să ceară respectarea mult clamatului principiu ca ceeace se face în școală să fie - cu adevărat - în interesul elevilor !! PS ,,Din păcate, pentru învăţământul online nu s-a făcut în continuare nimic. Nu avem nici acum dispozitive, conexiune, platforme şi aşa mai departe.” Și cine dreaqu a fost... ministru ??!!!

+1 (1 vot)
Alyssa Case
22.10.2021, 12:23:35

Ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum, iata un raport live al postarilor antivacciniste pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Enjoy! MODERATORI: Inainte sa supendati acest cont, aruncati si voi o privire la respectivul grafic, si banati conturile evident platite pentru a dezinforma. Multumim. [daca exista nume de antivaccinisti sarguinciosi care nu se regasesc in graficul respectiv, Vocea Mantuitorului asteapta sugestii]

+7 (7 voturi)
Mateo Vicceo
23.10.2021, 10:33:18

Este fara sens.

Modifică Setările