Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Când susţin elevii simulările pentru examenele naţionale, Bacalaureat şi Evaluare Naţională

0
12 Feb 2019 15:50:05
Autor: Simona Chirciu
Simulările vor avea loc în martie 2019.  FOTO: Arhivă Adevărul
Simulările vor avea loc în martie 2019.  FOTO: Arhivă Adevărul

Elevii claselor a VII-a şi a VIII-a, dar şi elevii de liceu, din clasele a XI-a şi a XII-a se pot pregăti pentru simularea pentru Evaluare Naţională, respectiv simularea pentru Bacalaureat. Cele două simulări vor avea loc în luna martie 2019. Joi va fi discutată propunerea de Ordin de Ministru.

Astfel, dacă propunerea va fi aprobată în comisia de joi elevii claselor a VII-a şi a VIII-a vor susţine simularea pentru Evaluarea Naţională între 11 şi 13 martie 2019. 

Pe 11 martie va avea loc proba la Limba şi Literatura Română, pe 12 martie, proba la Matematică şi pe 13 martie, proba la Limba Maternă, urmând ca pe 22 martie să se afişeze rezultatele, arată Adrian Bărbulescu, director Direcţia pentru învăţământ liceal şi profesional.
   
În ceea ce îi priveşte pe elevii claselor a XI-a şi a XII-a, aceştia vor susţine simularea naţională la Bacalaureat 2019 în perioada 18 - 21 martie. 

Mai exact, liceeni ar urma să susţină pe 18 martie proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 19 martie proba scrisă la Limba şi literatura maternă, pe 20 martie proba obligatorie a profilului şi pe 21 martie proba la alegere a profilului şi specializării. Pe 
29 martie se vor afişa rezultatele.
   
Proiectul de ordin al Ministerului Educaţiei urmează să fie discutat joi, în Comisia de Dialog social, aşadar datele simulărilor pentru Evaluare Naţională şi Bacalureat pot suferi modificări. 
    
Rezultatele obţinute la simulari sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral. După aceste discuţii, profesorii şi elevii vor adopta măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
 
Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Numai în cazul în care elevii solicită, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii