UPDATE Capacitate 2018. Rezolvarea subiectelor la Matematică pentru examenul de Evaluare Naţională 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Subiectele la Matematică pentru examenul de Evaluare Naţională 2018. FOTO: Arhivă
Subiectele la Matematică pentru examenul de Evaluare Naţională 2018. FOTO: Arhivă

Cea de a doua probă- la Matematică- din cadrul Evaluării Naţionale 2018 a avut loc miercuri, în conformitate cu calendarul transmis de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). Varianta primită de candidaţi a avut trei subiecte mari, ce au cuprins atât exerciţii de algebră cât şi probleme de geometrie în spaţiu.

UPDATE Subiectele şi Baremul de punctaj au fost publicate pe site-ul subiecteedu.ro.

La subiectul I, printre altele, elevii au avut de calculat linia mijlocie a unui trapez şi de aflat volumul unui paralelipiped. La cel de al II-lea subiect, printre cerinţe au fost desenarea unui cub, calcularea unui număr natural „N“ şi rezolvarea unor funcţii şi ecuaţii. Subiectul al III-lea a fost alcătuit din două probleme  de geometrie: prima având la bază un triunghi echilateral şi un triunghi isoscel, iar cea de a doua o piramidă triunghiulară regulată.

„Subiectele au fost ceva mai uşoare ca anul trecut, iar aici mă refer în special la problemele de geometrie. Ar fi putut să îi încurce problema 6 de la Subiectul I pentru că ar fi trebuit să ia în considerare doar valorile pozitive. O altă problemă care ar fi putut să îi încurce este cea cu numărul 3 de la Subiectul II. Aici trebuia ca elevii să ştie să pună cerinţele într-un sistem de ecuaţii“, a explicat pentru Adevărul profesoara de Matematică Denisa Tănăsescu.

„Subiectele au avut cam acelaşi nivel de dificultate ca anul trecut. Un elev de nivel mediu ar trebui să obţină nota 7 sau 8“, a afirmat şi preşedintele asociaţiei „Edu Cer“, Ştefan Vlaston.

Evaluare Naţională 2018 Subiectele la Matematică

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă

***

Luni, la Limba Română, la primul subiect, elevii au fost nevoiţi să rezolve mai multe cerinţe pe baza unui text care aparţine genului epic. Între altele, aceştia au fost nevoiţi să găsească sinonimele potrivite pentru câteva cuvinte din text, să explice rolul cratimei în structura „de-acolo” dar şi să redacteze o compunere de minimum 150 de cuvinte în care să argumenteze apartenenţa la genul epic a textului dat.

La al doilea subiect, la punctul A, elevii au de rezolvat o serie de cerinţe pe baza unui text din revista National Geographic Traveler. La punctul B, absolvenţii trebuie să redacteze o naraţiune de 150 - 300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută într-o cetate.

Când se vor afişa rezultatele

Rezultatele se vor afişa pe 19 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse, în aceeaşi zi, între orele 14.00-19.00. Soluţionarea contestaţiilor va avea loc între 20 şi 22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.

Examenul începe la ora 9.00 când se deschid plicurile sigilate în care se află subiectele. Accesul elevilor se va face până la ora 8.30. Elevilor le este interzis să intre în săli cu: manuale, notiţe, rezolvări de subiecte, calculatoare sau alte mijloace electronice ce îi poate ajuta la rezolvarea subiectelor sau la comunicare. 

De asemenea, acestora ar trebui să li se aducă la cunoştiinţă consecinţele încălcării regulilor şi-anume: eliminarea de la examen şi notarea lucrării cu nota 1. La expirarea celor 120 de minute, toţi elevii predau lucrările. Este interzisă depăşirea acestui timp acordat. Ultimii 3 elevi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări. Examenul se desfaşoară, anual, într-o singură sesiune.

Rezolvarea subiectelor la Adevărul Live

Rezolvarea subiectelor se va face la Adevărul Live, începând cu ora 15.00, de către profesorul Alexandru Constantinescu de la Colegiul Naţional „Spiru Haret“ din Capitală.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite