Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Cât ar putea câştiga profesorii pe oră dacă vor preda cursuri remediale. Ministrul Educaţiei va iniţia OUG

5
15 Jan 2021 20:37:02
Autor: Ionuţ Mureşan
Imagine: Adevărul / Eduard Enea
Imagine: Adevărul / Eduard Enea

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat, vineri, că va propune prin OUG un tarif de 100 de lei pe oră pentru profesorii care vor face ore remediale. Şeful MEC arată că elevii au pierdut mult în timpul în care şcoala a funcţionat online, iar acele informaţii trebuie recuperate.

 
 
„Discutăm de un tarif orar unic pe care să fie plătite cadrele didactice care fac ore suplimentare cu copiii. Eu propun să fie plătite la maximul tarifului de plată cu ora pe care îl are un profesor cu 25 de ani de vechime. Acest tarif este de 100 de lei pe oră. Aceste acţiuni remediale cred că vor fi făcute în bună parte de profesori tineri, care au salarii mai mici, cred că este avantajos şi motivant pentru că acţiunile remediale trebuie particularizate şi profesionalizate. Am pierdut mult prin predarea online şi trebuie recuperat”, a declarat sorin Cîmpeanu într-un interviu acordat Hotnews.ro
 
„Voi iniţia o OUG prin care aceste lucruri să fie propuse spre aprobare şi sunt convins că vor putea fi aprobate. Există acoperirea financiară”, a mai spus ministrul Educaţiei.
 
„Pachetul mediu va fi de 5 ore remediale pe săptămână, ar putea fi o oră în plus de luni până vineri. Programul va fi stabilit de profesor după ce a identificat pierderile, cu consultarea părinţilor. Este strict la latitudinea lor. Acolo unde pierderile au fost mai mari, e nevoie firesc de un număr mai mare decât pachetul mediu”, a explicat ministrul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Nicolae Ceausescu
15.01.2021, 21:16:55

100 de lei ora de curs remedial? Mi se pare ca-i o mare minciuna.

-4 (8 voturi)
Profirica Popescu
15.01.2021, 21:30:20

Guvernul nu are bani pt marirea salariilor profesorilor, dar pt plata acestor ore are! O noua teapa pt fraierii de profesori care mai cred (inca) ca educatia este o prioritate nationala!

0 (2 voturi)
Utilizator Adevărul
15.01.2021, 21:45:55

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
16.01.2021, 07:10:03

Comentariu considerat abuziv.

Alexandru Preda
16.01.2021, 13:52:47

Este un abuz sa obligi toți profesorii sa facă aceste ore remediale. Unii profesori și-au cumpărat acasă tabla, markere, rezerve, burete și au predat ca la școală. Dacă profesorul este la zi cu materia de parcurs, dacă a evaluat elevii și are note suficiente, dacă a dat ritmic teme și a organizat corect feed back - ul după predarea lecției, atunci sa te pleci în fața lui, domnule ministru! Aceiași elevi care nu învață la școala face to face, nu învață nici la școals online. Lipsa deprinderilor de munca, lipsa puterii de concentrare, comoditatea (ca să nu spun lenea), superficialitatea, care sunt cauzele rămânerii în urma a elevului respectiv, se corectează în familie, nu la ore remediale.

Modifică Setările