Şcoală

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Cât valorează timpul oferit educaţiei unui copil? Un experiment social arată câţi oameni sunt dispuşi să ajute un elev

4
20 Sep 2019 16:23:58
Autor: Simona Chirciu
FOTO: Captură clip video fundaţia romana pentru copii, comunitate si familie
FOTO: Captură clip video fundaţia romana pentru copii, comunitate si familie

În România, mulţi copii vulnerabili nu primesc ajutor la teme acasă din varii motive, iar pe termen lung ajung la abandon şcolar din această cauză. Un experiment social a urmărit modul în care câţiva trecători reacţionează atunci când sunt rugaţi de o elevă în clasa I să o ajute la teme.

O fetiţă stă pe bancă şi se uită la trecători. Se opreşte şi cere ajutor la teme. Unii îi răspund că nu au timp, însă alţii se opresc şi o ajută. Lipsa ajutorului la teme este realitatea multor elevi din ţară. Unii dintre ei sunt ajutaţi de către ONG-uri sau voluntari, pe când alţii nu au, practic, niciun sprijin.

- „Mă ajutaţi, vă rog frumos, la teme?”, spune o şcolăriţă.

- Nu, că nu pot, n-am vreme”, răspunde un trecător grăbit.

- „De ce să te ajut aici cu tema?”, o întreabă o trecătoare.

- Pentru că părinţii mei sunt ocupaţi cu munca”, răspunde micuţa.

O parte dintre trecători s-au oprit să o ajute pe fată să alcătuiască propoziţii pornind de la cuvintele „copii”, „sărăcie”, „dar”, „iubire”.

La sfârşit, micuţa a vrut să vadă cât valorează timpul celor care au ajutat-o şi a vrut să le ofere bani, dar adulţii au refuzat.

Trecătorii care au ajutat-o pe fetiţă, au încurajat-o că va fi ajutată şi pe viitor. În realitate însă, copiii vulnerabili şi care nu primesc sprijin ajung să abandoneze şcoala. 

           

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

cloudvick
20.09.2019, 17:33:32

experiment realizat de sociologi?? Ca barbat, daca te asezi pe banca langa copila sa o ajuti la teme poti fi usor considerat pedofil, asa ca nu vod rostul experimentului....

-1 (5 voturi)
Popescu Ion
21.09.2019, 10:18:10

Comentariu considerat abuziv.

Alexandru Preda
22.09.2019, 11:30:36

Experimentul acesta este anormal.

-1 (1 vot)
Silvia Silvia
24.09.2019, 10:51:22

Din pacate acest experiment ne arata cat de mult suntem ocupati cu serviciul si cat de mult suntem plecati de langa copii nostri ,pentru ca noi parintii sa platim cele necesare si efectiv din pacate acest timp ne este furat de langa ei , pentru ca din pacate daca nu muncim nu avem ce sa le oferim copiilor, si de aici un intreg circuit in dezavantajul lor si al nostru.