Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Ce soluţie a găsit Ecaterina Andronescu pentru evitarea supraglomerării şcolilor bune din Capitală

2
5 Apr 2019 13:45:24
Autor: Simona Chirciu
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

În cele 6 sectoare ale Capitalei sunt puţin peste 200 de şcoli. În 11 dintre acestea, copiii învaţă în trei schimburi şi numărul elevilor dintr-o clasă ajunge la 37, mult peste limita prevăzută de lege. Situaţia s-ar putea schimba, dar doar pentru şcolile bune, care sunt ”vânate” de către părinţi.

Ministrul consideră că supraaglomerarea unor şcoli afectează calitatea educaţiei iar pentru această problemă are o soluţie, care însă nu include şcolile cu rezultate proaste, arată digi24.ro.

„E foarte greu într-o clasă pregătitoare să ai 30-32-34 de copii. Va trebui să punem cumva o stavilă mai clară prin lege, să nu mai fie depăşit numărul de elevi în clasă, ca să nu stricăm performanţa şcolilor foarte bune”, a declarat ministrul Educaţiei. 
 
Pentru a-şi putea înscrie copiii la şcolile bune din Bucureşti, părinţii îşi fac vize de flotant sau chiar se mută la o altă adresă. La polul opus sunt şcoli în care, pentru anul viitor, abia s-au înscris 15 elevi.
 
În această perioadă, competiţia între părinţi este pentru clasele pregătitoare. 381 de clase pregătitoare sunt ocupate cu peste 25 de elevi în fiecare clasă. Una dintre cele mai căutate e Şcoala 195 din Sectorul 3. Aici, clasele pregătitoare sunt pline după prima rundă de înscrieri, mai arată digi24.ro. 
 
Prima rundă de înscrieri pentru clasa pregătitoare s-a încheiat pe 19 martie. Cea de-a doua etapă se va finaliza pe 11 aprilie. Sunt şcoli ale căror clase s-au umplut chiar de la prima rundă de înscrieri. 13.000 de elevi din 11 şcoli învaţă în trei schimburi. Iar în 381 de clase pregătitoare numărul de elevi este mai mare de 25, maximum recomandat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Petru Onisim
6.04.2019, 03:04:05

In USA inscrii copilul la scoala cea mai apropiata de domiciliul(stabil) al tau; daca ai o scoala vis-a-vis de casa ta, nu poti sa-ti inscrii copilul decat la scoala care este pe aceeasi parte cu locuinta pe care o ocupi. Pana in prezent nu au fost proteste ca aceasta reglementare este incorecta.

+1 (1 vot)
laur laur
6.04.2019, 18:54:25

In timp ce copiii flotantilor aglomereaza clasele din scoli "bune", parintii "flotanti" , care vor sa-si duca odraslele cu masina pana in clasa si soferii microbuzele de la after school-uri , blocheaza ore in sir traficul pe strazile din zona scolilor respective . Contrar afirmatiei din titlu, din articol reiese ca Abramburica nu a gasit nici o solutie pentru aceasta problema, desi solutia e simpla : nu mai acceptati in scoli elevi "flotanti" ai caror parinti isi cumpara vizele.

+2 (2 voturi)