Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Ce subiecte i-au pus în dificultate pe profesori la concursul pentru directori de şcoli. Urmează o nouă selecţie DOCUMENT

1
18 Oct 2021 13:17:54
Autor: Lorena Mihăilă

Un nou concurs pentru ocuparea posturilor libere de directori de şcoli va fi organizat curând, a anunţat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei. La finalul săptămânii trecute a avut loc un prim concurs de directori de şcoli. Examenul a fost tip grilă, cu 50 de itemi cu patru variante de răspuns care trebuiau rezolvaţi în 120 de minute. Două dintre întrebări au creat probleme.

5.676 de candidaţi au promovat proba scrisă în această sesiune (65,8%), înainte de contestaţii, obţinând cel puţin nota 7.

În structura probei scrise, circa 60% dintre itemi vizează capacităţile cognitive şi de leadership, aproximativ 20% competenţele de management, iar restul vizează reglementările legale din bibliografia de concurs.

Candidaţii trebuie să obţină cel puţin nota 7 la fiecare probă (proba scrisă şi proba de interviu).

Ce subiecte au avut candidaţii

Peste 9.000 de profesori au fost supuşi unei probe de foc: 50 de întrebări de tip grilă pe care să le rezolve în 120 de minute. Au avut şi de comentat, printre altele, despre impactul flăcărilor din cuptor în procesul de fabricare a sticlei.

„La 50 de întrebări într-o carte cu 15 pagini, 2 ore a fost un pic cam puţin", a spus un profesor de geografie, scrie Digi24.

„A fost extrem de multă matematică şi profesorii s-au plâns că a fost prea multă matematică şi le-a ocupat timpul de rezolvare a subiectelor. Multe au fost cu un anumit grad de dificultate capcană pentru a vedea cum viitorul director ar putea să gestioneze activităţile în şcoală", a declarat un profesor supraveghetor.

Subiecte:


Două întrebările-capcană 

Prin ce se aseamănă învăţătorul şi profesorul?

a. unul este mai puţin pregătit decât celălalt
b. amândoi au absolvit studii superioare
c. amândoi aparţin unei instituţii de învăţământ
d. amândoi susţin ore de curs în faţa elevilor

Prin ce se aseamănă manualul şi culegerea?

a. amândouă conţin exerciţii
b. amândouă se pot răsfoi
c. amândouă sunt structurate pe capitole
d. amândouă reprezintă suport de studiu pentru elev

Rezultatele provizorii ale concursului

Ministerul Educaţiei a transmis rezultatele la concursul pentru funcţia de director şi precizează că niciun candidat nu a fost eliminat.

Judeţele cu cele mai bune rezultate sunt Cluj (93%), Sălaj (81%) şi Mureş (78%). În Municipiul Bucureşti au promovat proba scrisă 64% dintre candidaţi.
 
Rezultate mai mici sau relativ egale cu 50% s-au înregistrat în judeţele Mehedinţi (44%), Călăraşi (45,1%) şi Satu Mare (50,3%).
 
Distribuţia pe note:
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ludwig
18.10.2021, 14:00:03

Astea sunt intrebari pentru a fi director de scoala sau femeie de serviciu?

+7 (9 voturi)
Modifică Setările