Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Cea mai iubită competiţie de limba engleză, destinată tinerilor cu vârste între 8-18 ani, acum şi în România, prin European Examinations Centre

0
13 Dec 2018 17:50:44
Cătălin Bădănău
Koala International Competition
Koala International Competition

O nouă oportunitate de afirmare pentru cei mai competitivi dintre elevii care iubesc limba engleză este adusă în România prin European Examinations Centre.

KOALA INTERNATIONAL COMPETITION - KIC se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 8-18 ani, care au un nivel de limbă engleză A1, A2, B1 şi B2 (conform CERF).

Competiţia invită la participare toate instituţiile de învăţământ naţionale, deopotrivă din sectorul public şi privat, odată cu lansarea din data 13 decembrie 2018.

“Ne dorim să creăm tot mai multe contexte prin care elevii pasionaţi de limba engleză să se afirme. În ultimii ani, ne-am orientat către formarea unei comunităţi tot mai largi de copii, elevi şi tineri care susţin examene de limba engleză dar, de data aceasta, a venit timpul să organizăm un concurs care să le stimuleze competitivitatea, într-o formulă antrenantă şi atractivă. Suntem primii care aducem Koala International Competition în România, prin centrul de examinări lingvistice EECentre – şi oferim o nouă alternativă elevilor care doresc să îşi depăşească limitele. Aceştia vor vedea că munca le este răsplătită, pentru că miza este mare: etapa internaţională – susţinută anual în European Youth Capital – iar pentru 2019 capitala europeană a tineretului este oraşul Novi Sad din Serbia. Înscrirea la acest concurs nu impune bariere ori condiţii eliminatorii” a declarat Cătălin Bădănău, directorul European Examinations Centre.

Prima etapă naţională a competiţiei va avea loc pe 16 februarie 2019, fiind urmată de cea de-a doua etapă, finala naţională, pe 23 martie 2019. Elevii finalişti vor participa la marea finală, cea internaţională, în primăvara 2019.

Prima etapă a competiţiei constă într-un test alcătuit din întrebări cu răspunsuri multiple, iar participanţii au la dispoziţie 60 de minute ca să îl completeze. În cea de-a doua etapă, testul este alcătuit din întrebări cu răspunsuri multiple, dar şi partea de listening, reading şi writing, şi se desfăşoară pe durata a 1 oră şi 20 de minute.

Koala International Competition este un concurs la nivel internaţional, aşadar toate documentele de examen sunt provenite in original de la organizatorii internaţionali şi conţin subiecte unice la nivel european. După concurs, fişele completate de candidaţi sunt expediate către organizatori pentru a fi corectate de examinatori internaţionali, asigurând-se astfel obiectivitatea corecturii si alinierea la nivel global a rezultatelor tuturor candidaţilor din ţările participante.

Prin intermediul concursului Koala International Competition, din etapa a doua vor fi aleşi 12 câştigători naţionalipremiaţi astfel:

·       4 câştigători de Locul I / nivel (A1, A2, B1, B2);

·       4 câştigători de Locul II / nivel (A1, A2, B1, B2);

·       4 câştigători de Locul III / nivel (A1, A2, B1, B2).

În etapa internaţională vor merge doar câştigătorii locului I, cu vârsta mai mare de 13 ani, concursul urmând să se desfăşoare la Novi Sad, Serbia. Finaliştii cu vârsta mai mica de 13 ani nu vor participa la competiţia internaţională, dar vor fi recompensaţi cu premii echivalente cu valoarea călătoriei. La faza internaţională, top performerii participanţi vor fi însoţiţi doar de profesor, fără părinţi, şi pe lângă concursul propriu-zis, pe parcursul celor trei zile vor avea un program bogat în activităţi educative şi culturale, excursii şi alte experienţe memorabile oferite de organizatori.

KOALA este una dintre cele mai dinamice şi populare competiţii globale şi a construit o reală comunitate internaţională în jurul ideii care, de această dată, este adusă în România prin EECentre.

PARTENER MEDIA = PEDAGOTECA.ro - https://pedagoteca.ro/

www.EECentre-Koala.ro

European Examinations Centre (EECentre) este o instituţie autorizată de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH, ÖSD (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch), OET (Occupational English Test), CaMLA şi TRINITY College London - să furnizeze, în România, examene de certificare a cunoştinţelor de limba engleză şi limba germană. În cei şapte ani de existenţă, EECentre a devenit un standard de referinţă în România pentru organizarea examenelor lingvistice internaţionale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările