Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Chestionarul de vaccinare în rândul elevilor, distribuit în şcoli, de vineri. Cum arată documentul şi ce întrebări conţine

0
23 Sep 2021 18:30:48
Autor: News.ro
Noul an şcolar a început la 13 septembrie
Noul an şcolar a început la 13 septembrie

Chestionarul de exprimare a intenţiei de vaccinare în rândul elevilor minori va fi distribuit, începând de vineri, în unităţile de învăţământ, prin intermediul inspectoratelor şcolare.

Acesta nu este obligatoriu şi nu constituie obligaţie de vaccinare, ci are rolul de a îi sprijini pe cei care doresc să se vaccineze şi au acordul informat, în scris, al părinţilor sau reprezentanţilor legali, prin organizarea de echipe mobile de vaccinare în şcoli.
 
Ministerul Sănătăţii a validat chestionarul de exprimare a intenţiei de vaccinare în rândul elevilor minori. Chestionarul va fi diseminat de Ministerul Educaţiei, prin inspectoratele şcolare judeţene.
 
"Începând de vineri, 24 septembrie 2021, chestionarul va fi diseminat în unităţile de învăţământ, prin intermediul inspectoratelor şcolare judeţene. Acesta nu este obligatoriu, nu constituie obligaţie de vaccinare şi va fi pus la dispoziţia părinţilor în vederea completării", a arătat, joi, Ministerul Educaţiei.
 
Persoana desemnată pentru protecţia sanitară la nivelul unităţii de învăţământ, în conformitate cu dispoziţiile ordinului comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Educaţiei, va transmite Direcţiilor de Sănătate Publică (DSP) chestionarele completate de către părinţi/tutori legali.
 
"În cazul exprimării intenţiei de vaccinare, vaccinarea elevilor minori se va efectua numai cu acordul informat, exprimat în scris, în prezenţa părintelui/tutorelui legal al copilului! Scopul completării chestionarului este sprijinirea celor care doresc să se vaccineze şi beneficiază de acordul informat, exprimat în scris, al părinţilor sau reprezentanţilor legali, prin organizarea de echipe mobile de vaccinare în şcoli de către Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) şi Direcţiile de Sănătate Publică", a adăugat sursa citată.
 
Potrivit Ministerului Educaţiei, chestionarele nu necesită asumare prin semnătură şi pot fi transmise şi în format electronic.
 

Cum arată întrebările din chestionar:

 
 
1. Elevul este vaccinat * :
o Da
o Nu
 
2. Dacă aţi optat pentru a doua variantă de răspuns la întrebarea anterioară, vă rugăm să precizaţi dacă intenţionaţi să aprobaţi vaccinarea anti-COVID-19 a copilului dumneavoastră de către echipa medicală prezentă la şcoală (la cabinetul medical şcolar sau echipa mobilă):
o Da
o Nu
o Indecis
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările